В тази кампания и в политиката, която ще следваме, имаме

...
В тази кампания и в политиката, която ще следваме, имаме
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП няма да позволим никакво вдигане на данъци и никакво рязане на доходи

„ В тази акция и в политиката, която ще следваме, имаме три акцента. Първият е обвързван с приходите и инфлацията. Борбата с инфлацията не може да се води, посредством ограничение на растежа на приходите. Точно противоположното - приходите би трябвало да продължат да я изпреварват. “ Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България “ във Велико Търново и Ямбол Кристиан Вигенин в ефира на Нова телевизия и добави, че в това време инфлацията може да бъде спряна или лимитирана, най-малко за главните артикули, посредством таван на цените.
Вторият акцент на Българска социалистическа партия е мирът, дипломатическите и политически решения за войната в Украйна. „ Считаме, че военната помощ за Украйна би трябвало да бъде прекъсната, а България да е измежду страните, които търсят мирните решения, а не да налива масло в огъня “, уточни той.
На трето място социалистът сложи отбраната на децата и фамилиите. „ Тук имаме поредност ограничения, свързани с това децата да бъдат нахранени, облечени, здрави, образовани. Реформи в образованието, тъй че да порастват като български жители, патриоти, които знаят жанр и татковина, както и главите им да не се мътят със противоречиви идеологии “, разяснява той.
По думите на Вигенин Българска социалистическа партия изпитва дълбоки съмнения към разбора на финансовия министър, както и към ограниченията, които предлага. „ Когато един кабинет ръководи прекомерно дълго без никакъв надзор, стартира да си фантазира някакви неща. Ние споделяме - никакви нови налози, никакво ограничаване на приходите. Следващото Народно заседание би трябвало да направи всичко допустимо да има кабинет, който да внесе действителен бюджет “, безапелационен е той.
Социалистът изясни, че инфлацията главно е почнала да пораства, когато беше либерализиран енергийният пазар. „ Тоест глупавата европейска политика, която в този момент Европейският съюз се пробва да поправя, беше спусъкът на тази инфлация. Тя по-късно се усили и от войната в Украйна. В момента, обаче, нямаме фундаментални аргументи за продължаването ѝ, защото цените на енергоносителите се стабилизираха “, сподели още той.
Вигенин напомни, че по предложение на Българска социалистическа партия, Народното събрание гласоподава обезщетенията за тока да се разпрострат и върху дребния и междинния бизнес. „ От тази позиция още в предходното Народно заседание постигнахме известна  равнопоставеност. Въпросът е по какъв начин продължаваме оттук-нататък. Не може да приказваме за нови налози, само че би трябвало да има преразпределяне на тези свръхпечалби, които не са генерирани на пазарен принцип “, счита той.
Социалистът изясни какъв брой е значимо да бъде образувано болшинство, което да застане зад законите по Плана за възобновяване и резистентност. „ Ние сме приели единствено 6, предстоят още 11, с цел да си получим втория транш от парите. Част от това е обвързвано и с промяната в контрола на дейностите върху основния прокурор. Факт е, че българската правосъдна система не основава правдивост и не бори дейно корупцията, поради което България е бедна. Така че Българска социалистическа партия ще поддържа пакета законопроекти, свързани с измененията в Наказателно-процесуален кодекс, правосъдната власт и Наказателния кодекс “, сподели още той.
„ Трябва да приключим с това безвремие и да си сложим страната на вярна основа, да стартираме да работим. Ако продължи да се прикрива нефункционалността на правосъдната система, да се краде от всяка една социална поръчка и тези пари да отиват по чекмеджета и офшорни сметки, България в никакъв случай няма да се оправи “, счита Вигенин.
Според него, в случай че не бъде решена политическата и рецесия и казусът, че към този момент за пети път вършим избори, сме напът да разрушим устоите на нашата държавност и да застрашим демокрацията и парламентаризма в България. „ Затова нашият апел е в идващото Народно заседание да реализираме непоклатимост, с цел да стартираме да решаваме проблемите на страната ни. Нямаме към този момент време за опити. Хората имат потребност от непоклатимост, от политика, която да им подсигурява приходите, оцеляването и развиването на страната, изключително дребния и междинен бизнес. За да се случи това, би трябвало да има мощна социалистическа партия в идващия парламент. Това е допустимо, в случай че се гласоподава всеобщо с номер 1 “, заключи Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР