В сибирския регион Тува семействата на резервисти, които са били

...
В сибирския регион Тува семействата на резервисти, които са били
Коментари Харесай

Властите в Сибир дават овце на семействата на мобилизирани резервисти

В сибирския район Тува фамилиите на резервисти, които са били мобилизирани да вземат участие във войната на Русия в Украйна, ще получат по една овца като първична мярка за помощ, заяви ДПА.

Деветдесет и едно животни към този момент са раздадени, заяви съветският опозиционен съветски портал " Медуза " (Medusa) в петък, цитирайки районния министър на земеделието Сергей Ондар. Освен това фамилиите на наборните резервисти може да получат и брашно, картофи и зеле.

Близките на бойците и самите бойци би трябвало да почувстват, че не са сами с ежедневните си проблеми, продължава отчетът, представен от регионалната администрация. Въглища и дърва за огрев също трябваше да бъдат раздадени на фамилиите на бойците в някои региони.

Тува е родният район на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. През последните дни там имаше митинги против частичната готовност, разпоредена от президента Владимир Путин. Според организацията за цивилен права " Организация на Варшавския договор - Инфо " (OVD-Info) към 20 дами са били задържани.

Путин е мобилизирал към 300 000 резервисти, които ще бъдат изпратени да се бият във войната на Русия в Украйна. Мярката провокира суматоха и бурни митинги в цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР