В съвременното ежедневие думата антиоксиданти е широко известна, главно поради

...
В съвременното ежедневие думата антиоксиданти е широко известна, главно поради
Коментари Харесай

Най-здравословните напитки в света

В актуалното всекидневие думата антиоксиданти е необятно известна, основно заради рекламата на разнообразни хранителни артикули. Почти всеки производител на чай или кисело мляко счита, че е длъжен да слага иконата съдържа атниоксиданти на своите артикули, само че доста малко хора знаят какво значи това.

Първо, антиоксидантите не са обособен тип хранителни субстанции, а общо название на детайли, които имат способността да се борят със свободните радикали. Свободните радикали от своя страна са специфични молекули, които могат да унищожат други молекули и даже кафези в тялото ви. По предписание те би трябвало да се борят с вируси и бактерии, да вземат участие в образуването на хормони, произвеждане на сила и други витални процеси.

Въпреки това, с възрастта свободните радикали стават от ден на ден и повече, тялото не е в положение да ги управлява, и те стартират да го унищожават от вътрешната страна. С образуването на свободни радикали, лекарите свързват развиването на доста болести (включително рак, артрит, сърдечни болести, язви и др.), както и процеса стареене.

Но от тези неприятности можете да се отбраните с антиоксиданти. Те включват витамини А, С, Е, както и детайли като цинк, селен, глутатион и някои други. Поотделно те са част от доста артикули, само че намирането им дружно и в много огромни количества не е толкоз елементарно. Този аршин е ключът към рейтинга на най-полезните питиета. А той наподобява по този начин:

 Здравословна напитка от нар

1. Сок от нар. В допълнение към тези детайли, той съдържа калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий. Много потребен за сърдечно-съдовата система, при хипертония, анемия и малокръвие. Не би трябвало да го пият хора с пептична язва и висока киселинност.

2. Червено вино. Няколко изследвания на свойствата на виното потвърдиха изгодата му при профилактика на раковите болести. Диетолозите поучават всекидневно приемане на вино с храна, само че предизвестяват: Вашата доза не би трябвало да надвишава 30 грама дневно.

3. Гроздов сок. Той съдържа доста витамини, които са скъпи за косата и ноктите, а аскорбиновата киселина ще ви помогне да се борите с микробите. Освен това, сокът от грозде оказва помощ да съхраните здрава памет, бори се с рака на гърдата и поддържа твърдостта и еластичността на кожата.

4. Сок от боровинки. За хората боровинките са известни най-вече за подсилване на зрението и избавяне от диария. Всъщност потребните им свойства са доста по-широки – боровинките оказват помощ в битката с диабета, предотвратяват болести на венците и поддържат младостта в тялото.

 Здравословна напитка от череша

5. Сок от череша. Тази здравословна напитка съдържавитамин А, нужен за зъбите и очите, желязо и витамин С (бори се с инфекциите). Също по този начин понижава риска от развиване на доста типове рак, предотвратява появяването на болести на пикочните пътища, спомага запазването на паметта в зрелост.

6. Сок от акай бери. Това зрънце не е доста известно у нас, което е тъпо. Съдържа специфични растителни пигменти, които хидратират кожата и предотвратяват нейното стареене. Плодовете на Акай бери съдържат и доста мастни киселини, които са нужни за естественото действие на мозъка и нервната система.

7. Сок от алена боровинка. Има антипиретично деяние, като оказва помощ при кашлица и настинка, отстранява токсините в организма, покачва интензивността в мозъка и облекчава умората. Силен диуретик, без да измива нужния калий от тялото.

8. Портокалов сок. Отлично здравословна наптика за попречване на настинки и грип. Облекчава умората, засилва мозъка и укрепва кръвоносните съдове. Полезен е при хипертония и атеросклероза. Противопоказен при хора с висока киселинност и невисок калций.

 Здравословен сок от портокал

9. Чай. Сортът не е от голяма важност. Но главното нещо е, че това би трябвало да е същински чай, а не концентрат в бутилка. Чаят освен тонизира и освежава, само че също по този начин се бори със сърдечни болести и разнообразни по тип инфекции.

10. Ябълков сок. Прилага се при атеросклероза, болести на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците. Нормализира работата на червата, отстранява токсините от тялото и бързо възвръща силата след подготовка. Ябълковият сок е една от най-здравословните питиета в света.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР