В съвместно изявление генералният секретар на Европейската служба за външна

...
В съвместно изявление генералният секретар на Европейската служба за външна
Коментари Харесай

От САЩ и ЕС предупредиха Китай да не заобикаля или подкопава санкциите срещу Русия

В взаимно изказване генералният секретар на Европейската работа за външна активност Стефано Санино и заместник-държавният секретар на Съединените щати Уенди Шърман приканиха Китай да не заобикаля или подкопава глобите против Русия поради войната в Украйна.

Двамата предизвестиха Китай също по този начин да не оказва никаква поддръжка за съветската инвазия и допълниха, че това ще има съществени последици за връзките на Европейски Съюз и Съединените щати с Пекин.

Уенди Шърман съобщи:

" Китай се възползва извънредно доста от основания на правила международен ред през последните десетилетия, само че в този момент се пробва да подкопае същата тази система по всевъзможен метод, в това число и като поддържа Кремъл, до момента в който разпростира противозаконната си война против Украйна ".

Като образец тя уточни взаимното изказване на президентите Путин и Си Цзинпин за съдействие без ограничавания и без области, в които да има забрани.

Шърман напомни, че Китай е дал своя вот срещу резолюцията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се настояваше Русия да бъде изгонена от Съвета по правата на индивида.

От своя страна Стефано Санино сподели, че се водят полемики по какъв начин да се реагира, когато се блокира Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и по какъв начин по-активно да се употребява Общото заседание.

Шърман съобщи, че в случай че Русия прибегне до приложимост на нуклеарни оръжия, това ще промени доста света, а последствията за Путин също ще бъдат " обилни ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР