В САЩ след дълги и трудни преговори беше постигнато споразумение,

...
В САЩ след дълги и трудни преговори беше постигнато споразумение,
Коментари Харесай

Отменя се стачката на служители от филмовия бранш в Холивуд

В Съединени американски щати след дълги и сложни договаряния беше реализирано съглашение, което анулира плануваната за понеделник стачка на 60 000 души от Холивуд и Съюза на филмовите и телевизионните служащи.

Все още членовете на съюза не са гласувани предварителните договорености, само че Джаред Гонсалес, представителят на Алианса на кино и телевизионните производители, който съставлява студиата и телевизионните компании в договарянията, е удостоверил съглашението.

Филмовото и телевизионно произвеждане бе съществено наранено от Ковид пандемията, а в този момент заканите от стачка и още веднъж прекъсване на работа несъмнено са притеснителни за фирмите.

Ако членовете на съюза не гласоподават договореностите обаче, съглашението може и да не бъде подписано.

Съюзът на театралните театрални служащи, включва кинематографи, оператори на камери, дърводелци, художници, дизайнери, коафьори и гримьори, аниматори и още доста други.

Предишните контракти са разрешавали на работодателите да принуждават хората да работят доста часове без да им позволяват даже почивки за хранене или отдих сред промените. А най-ниско платените длъжности са получавали незначителни заплати.

Подробности за новите 3-годишни контракти към този момент не се загатват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР