От Българска фондова борса обявиха пускането на най-новата си платформа

...
От Българска фондова борса обявиха пускането на най-новата си платформа
Коментари Харесай

БФБ пуска нова платформа за заеми

От Българска фондова борса оповестиха стартирането на най-новата си платформа за заемане на финансови принадлежности, която започва от през днешния ден. Тя е създадена взаимно с Централен депозитар и ще употребява инфраструктурата на комерсиалната система Т7.

Платформата за заемане на скъпи бумаги дава ново потомство интегрирана услуга на БФБ и Централен депозитар и ще разреши на всички вложители да отдават или заемат за избран интервал от време финансови принадлежности, които са включени в главните показатели на фондовата борса. Договорите за заемане са стандартизирани, а страни по тях са актуалните борсови членове.

" Новата платформа открива още една опция пред вложителите в страната и цели да усили ликвидността на финансовия пазар в България. Обезпеченията за заеманите принадлежности са единствено под формата на парични средства, като ръководството им се реализира от Централен депозитар ", разясняват от БФБ.
 Кои могат да са идващите милиардни и 2-милиардни компании на БФБ
Кои могат да са идващите милиардни и 2-милиардни компании на БФБ

Индексът SOFIX доближава нови върхове тази година

Основната концепция е основаването на положителни условия за вложителите, които да се възползват от диверсифицираните преимущества на финансовия пазар в ръководството на своите активи.

" Обезпеченото заемане на скъпи бумаги е директно обвързвано с активизирането на къси продажби и е основата за развиване на пазар на деривати ", разяснява изпълнителинят шеф на Българската фондова борса доцент доктор Маню Моравенов.
 Снимка 444574
Източник:

" Ценим положителното партньорство с БФБ и имаме вяра, че платформата ще бъде припозната и употребена интензивно от своя старт ", съобщи от своя страна Васил Големански - изпълнителен шеф на Централен депозитар.

Според упованията, посредством новата платформа ще се понижи рискът при заемане на финансови принадлежности, което е от значително значение за институционалните вложители, които са и главните заематели у нас. 
 БФБ ще предложи на бизнеса търговия в евро преди влизането ни в еврозоната
БФБ ще предложи на бизнеса търговия в евро преди влизането ни в еврозоната

Присъединяването към валутния съюз ще бъде от основно значение за по-голям интерес към финансовия пазар в България, считат специалистите от Българската фондова борса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР