В събота почина известният руски актьор Леонид Броневой. Той бе

...
В събота почина известният руски актьор Леонид Броневой. Той бе
Коментари Харесай

Почина Мюлер – врагът на Щирлиц

В събота умря известният съветски артист Леонид Броневой. Той бе един от най-любимите съветски артисти в родината си и зад граница. У нас Броневой се прочу с най-популярната от всички свои функции – тази на групенфюрера от Секретен сътрудник Хайнрих Мюлер в паметния сериал “17 мига от пролетта ”. В него той бе негативният воин – фашистки офицер, който влизаше в дуел със руския шпионин под прикритие Щирлиц. Ролята на щандартенфюрера от Секретен сътрудник Макс Щирлиц бе изпълнена от Вячеслав Тихонов, който умря преди осем години.

Леонид Броневой е роден в Киев, само че през 2015 година украинските управляващи го сложиха в листата на 573-има “артисти-рашисти и други обществени украинофоби ”, дружно с Владимир Меншов, Григорий Лепс, Жерар Депардийо, Игор Скляр, Лариса Долина и Стивън Сегал

Странното е, че година преди този момент за своята 85-годишнина артистът получава медал “За заслуги към Отечеството ” от съветския президент Владимир Путин и му е присвоено званието “Народен актьор на Украйна ” от украинския президент Янукович и то в миг, когато се лекува дълготрайно в киевска болница от масиран инфаркт на миокарда.
Въпреки стентовете Леонид Сергеевич не се възвръща изцяло и евентуално това е причинта за кончината му. Скръбната новина бе обявена от шефа на спектакъл “Ленком ”, в който артистът е играе от 1988 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР