В събота, 11 август, затварят кръстовището на Софийския университет Св.

...
В събота, 11 август, затварят кръстовището на Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Ремонтите в София продължават, работи се на 25 обекта в целия град

В събота, 11 август, затварят кръстовището на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". То ще бъде преасфалтирано в границите на 48 часа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След преасфалтирането на кръстовището сред бул. " Цар Освободител " и бул. " Васил Левски ", ремонтът продължава към паметника Левски. Движението няма да бъде спирано, съобщи зам. - кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев, който тази заран ревизира ремонтираното мостово оборудване на ул. " Даскал Попандреев " в Бояна.

" Съоръжението тук беше в доста тежко положение. Тротоарите, парапетите и пътни платна бяха компрометирани. Всичко това е сменен. Тук по-интересното е, че с изключение на новия мост, строителите трябваше да възстановят и остарелия, който е изпълнен с каменна зидария. Майсторите са надзидали съществуващия каменен дувар ", изясни Крусев.

Той посочи, че ремонтът в сектора коства 420 хиляди лв. и той е бил осъществен в границите на един месец.

„ Продължаваме напред. Около 10 по-големи мостови уреди ще бъдат ремонтирани до края на годината. В региона на Бояна следва ремонт на моста, който е от Околовръстния път към Бояна, който в никакъв случай не е ремонтиран. Там ще се направи нова настилка, тротоарни блокове, сигнализация, ограничаващи детайли, парапети. Неговата стойност е към 450 хиляди лв. и се чака ремонтът да стартира към 25 август. Друг по-голям мост, който ще реконструираме е този по пътя за Кремиковски и Чепинско шосе, над Околовръстния път. Неговата стойност е към 600 хиляди лв.. Той е в доста тежко положение, тъй че ремонтът му е наложителен. Движението няма да бъде затваряно. Ще бъдат ремонтирани мостовите уреди в Нови Искър, висящият мост в Пасарел. През идната година продължаваме с ремонтирането на мостове на територията на Столичната община, само че към този момент ще се занимаем с по-малките мостове, тъй като огромните съвсем ги приключихме “, изясни зам.-кметът.

До неделя се чака да бъде възобновено и придвижването на трамвай №7 по бул. „ България “, добави Крусев.

„ В момента там се правят последни довършителни работи. С стартирането на трамвая се затваря придвижването по едната пътна лента на булеварда в сектора сред „ Иван Гешов “ и „ Гоце Делчев “. Ремонтът ще се прави поетапно като първо ще се затвори платното в посока Бояна. Очакваме този уикенд да стартират строителните действия. В взаимозависимост от времето ще преценим дали да се ремонтира и другото платно в посока НДК. Призовавам хората от понеделник да заобикалят бул. „ България “, защото придвижването ще се прави в едно платно в посока, което ще докара до усложнения в сектора. Нека употребяват трамвая за постигане на центъра, а в случай че са с коли да заобикалят по „ Цар Борис III “ или „ Черни връх “, съобщи зам.-кметът.

Той добави, че също от идния понеделник стартира ремонт на пътните платна на бул. „ Арсеналски “. Крусев акцентира, че там придвижването няма да се стопира. Ще бъдат ремонтирани тротоарите и пътните платна, тъй че ремонтът да завърши до първия образователен ден, изясни той.

„ Започваме ремонт и на тротоара откъм Медицинска академия на бул. „ Пенчо Славейков “. Ще се работи без прекъсване и ограничение на придвижването. След това ще се пристъпи и към ремонт на пътните платна. Заедно с подлеза на изграждащата се метростанция при Баня Мадара чакаме към края на септември да завърши и този обект и придвижването в региона да се възстановява напълно “, посочи Крусев.

Той изясни, че сега се работи на 25 обекта в целия град. Зам.-кметът акцентира, че през вчерашния ден са били пуснати пътните локали на Северната скоростна дъга.

На въпрос на БГНЕС по кое време ще бъдат построени връзките на тангентата със северните квартали на София, Крусев изясни, че нещата се бавят поради отчуждителни процедури.

„ Работи се интензивно по отчуждаването на Източна дъга, която ще свърже кв. Левски със Северната скоростна дъга, по новия бул. „ Рожен “, при „ Кубратово “ има план за създаване на връзка с тангентата. Отчуждителните процедури се оспорват от притежатели и това води до закъснение на свързването на тангентата с кварталите “, акцентира той.

Зам.-кметът добави, че до края на седмицата се чака да стане готово удължението и на маршрута на тролей №5, която към този момент ще стига до „ Младост 2 “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР