В русенското училище Никола Обретенов са инсталирани бактерицидни лампи, с

...
В русенското училище Никола Обретенов са инсталирани бактерицидни лампи, с
Коментари Харесай

Обработват с бактерицидни лампи класните стаи в русенско училище

В русенското учебно заведение " Никола Обретенов " са конфигурирани бактерицидни лампи, с които се облъчват класните стаи.

В главното учебно заведение " Никола Обретенов " Русе има 340 възпитаници, които учат на една промяна. Децата обаче прекарват в постройката на образователното заведение съвсем целия ден. Затова от управлението му са решили да създадат пространствата още по-безопасни и обработват в допълнение класните стаи.

Емил Тюлеков - шеф на ОУ „ Никола Обретенов " - Русе: " Решихме да закупим бактерицидни лампи, които имат превантивно деяние, т.е. не заместват главното хигиенизиране на стаята, само че те убиват бактерии, микроорганизми, акари във въздуха, както и върху повърхностите. Помощно е действието. Осветяването на стаите става, откакто се завърши дефинитивно дезинфекцията на всички твърди повърхности. Тези лампи са затворен вид, използваме ги без наличие на хора и животни. Затова използваме времето, откакто приключат образователните занятия и събота и неделя.

Ползването на тези лампи става при по-особен режим, като се съблюдават всички условия за сигурност.

" Лампите се включват, откакто стаята е изцяло хигиенизирана. Те имат таймер за 10 секунди, през което време служителят да излезе, светят 30 минути и изключват сами. Изчакваме известно време, проветряваме стаята и местим лампата в друга стая. Според последните научни проучвания, те въздействат върху патогенните микроорганизми и в последна сметка, в случай че не оказват помощ, няма да навредят ", сподели Емил Тюлеков.

Ефектът от действието на ограниченията за стерилизация и на останалите средства за хигиена към този момент е добър.

" Слава Богу, към този момент всички деца са защитени. Училището е сигурна територия от позиция на стерилизация и хигиенизиране. Бих предложил и на всички родители да съблюдават същите ограничения, каквито и ние съблюдаваме у дома ", добави шефът.

От учебното заведение се надяват да съумеят да задържат вируса за дълго далеко от своите възпитаници. Те имат вяра, че интервала на карантината и епидемията въздейства креативен както на учениците, по този начин и на учителите.

Пример за това е работата на две преподавателки от началния курс, които по време на насилствената изолираност напролет са изрисували другояче неугледния на край коридора и са го трансформирали в прелестен ъгъл за отдих и игра за децата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР