В резултат от доброто взаимодействие между местната и държавната власт

...
В резултат от доброто взаимодействие между местната и държавната власт
Коментари Харесай

Депутат потвърди: Селата на територията на община Варна ще бъдат освободени от винетки

В резултат от положителното взаимоотношение сред локалната и държавната власт към този момент е в действие новият правилник, който разрешава община Варна да стопанисва сектори от залежи с минерална вода на своята територия. Това разяснява националният представител от ГЕРБ Павел Христов, който внесе законовите промени. Темата беше дискутирана на провелата се среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския регион " Аспарухово ".

По думите на депутата с вота си на идната сесия общинските съветници отключват опцията общината да подаде заявление до Министерството на околната среда и водите за ръководство и прилагане на скъпия за града ни запас. " Основание за това дадоха законовите промени, инициирани с напъните на кмета Иван Портних и утвърдени с консенсус. Когато се извървят и съответните процедурни стъпки, пред Варна и други общини се открива поле за доста стопански действия. Създават се условия за развиване на балнеология и СПА туризъм – значим аспект от уговорката на кметския екип и на политическата ни група да утвърждаваме морската столица като четирисезонна дестинация ", означи Христов. Той добави, че минералните води са запас, който може да откри дейно приложение и за отопление на публични здания в града.

В отговор на поставените въпроси по отношение на винетната система, националният представител удостовери, че Министерският съвет и кметовете са постигнали уравновесено решение, вследствие на което селата на територията на общината ще бъдат свободна от винетни стикери зона.

" Изграждането на автомагистрала " Хемус " е необратим развой. Финансирането му е обезпечено изцяло, а темповете, с които върви строителството, ни дават убеденост, че то ще завърши по-рано от в началото предвижданото ", означи варненският народен представител, визирайки информацията за предварителното осъществяване на сектора сред Ябланица и Боаза. Павел Христов напомни, че Европейската комисия даде за образец построяването на инфраструктура у нас.

" Не липсват проблеми и неточности, само че те се отстраняват. Ясен позитивен знак е и решимостта на Министерството на районното развиване и благоустройството да се преразгледат нормативните стандарти при проектирането на пътната инфраструктура, тъй че да бъдат съобразени с най-високите модерни условия за качество ", означи националният представител.

Той разиска с присъстващите и подготовката за идните през годината избори. " Голяма част от признатите в организацията нови членове са младежи с готовност да останат и да се развиват в България. Това ни стимулира да продължаваме да демонстрираме, че с обединени старания, с поредна работа и с позитивна сила можем да допринесем за градивните процеси в региона и в града ни ", показа новият началник на ГЕРБ-Аспарухово Мартин Андонов.

На срещата участваха още кметът на региона Калина Белмезова и общинските съветници от ГЕРБ Милена Димова, Надя Георгиева, Димитър Колев и Иво Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР