В района на Артьомовск противникът се активизира във всички направления,

...
В района на Артьомовск противникът се активизира във всички направления,
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Защо нямаше и няма да има зимно настъпление на Русия

В региона на Артьомовск съперникът се засилва във всички посоки, като непрестанно изтегля запаси. Ежедневно тук се трансферират към 500 бойци от ВСУ. Водят се интензивни боеве, към момента няма предпоставки за обграждане на съперника. Това заяви неотдавна ръководителят на ЧВК “Вагнер ” Евгений Пригожин. Според него в Артьомовск " се води тежка опозиция " и " работи месомелачка ".

В същото време, съгласно специалистите, " Вагнер " продължава тактиката на " умното нахлуване ", навлизайки надълбоко в защитата на съперника и разширявайки зоната на надзор. За подкрепяне на предните щурмови групи ударите против врага се нанасят от затворени огневи позиции. Не е допустимо танковете и артилерията да работят с пряк огън заради сложния терен. Нападението се поддържа от самолети, танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, артилерийски огън.

Най-ожесточените борби се водят в северната част на Артьомовск, в региона на Парасковиевка и Берховка. В Парасковиевка са съсредоточени към 700 бойци от ВСУ. Смята се, че за врага е извънредно значимо да резервира Берховка. Ако това не успее, тогава той ще има единствено един метод да доставя групата - от Артьомовск през Хромовое. По-рано самите ВСУ взривиха моста на един от пътищата за Константиновка.

Според разнообразни източници сега в Артьомовск има към 1500 военнослужещи от ВСУ, в това число 125-та бригада за териториална защита на Лвов, 24-та механизирана и 57-а мотопехотна бригада. Според командирите на ВСУ Русия не бърза да обкръжи Бахмут и съзнателно протака до пролетното топене, което ще стартира след десетина дни. Твърди се, че ВСУ не могат да изтеглят войските си от Артьомовск.

Тази версия беше подложена на критика от боен специалист, член на “Изборски клуб ” Владислав Шуригин.

„ Пролетното размразяване към момента е налице, нямаше студове. Почвата, каквато беше през есента, такава си остана, единствено е леко напудрена със сняг. Понякога има леки студове. Така че разпътицата няма нищо общо ”.

Военният анализатор е уверен, че съветската войска е постъпила вярно, като не е почнала световно зимно нахлуване.

“Не преминахме в нахлуване и считам, че по принцип това е вярно. Защото няма сили за такова огромно нахлуване, каквото бих желал да видя. И няма потребност да повтаряме какво се случи предишното лято, когато изразходвахме всичките си благоприятни условия и запаси, вървейки напред, до момента в който стигнахме до цялостното „ безсилие “ и септемврийското проваляне край Харков. Оптимална е тактиката, която се избира, до момента в който не сме подготвили задоволително запаси. Седим в дейна защита и смиламе ВСУ ”

Според Владислав Шуригин в този момент към този момент би трябвало да се подготвим за пролетното нахлуване, което интензивно се възнамерява от ВСУ.

“Въоръжените сили на Украйна интензивно приготвят пролетното нахлуване. И е явно, че за това те концентрират големи сили. Виждаме прекачване на военна техника и оръжия по всички разследващи канали и, несъмнено, би трябвало да сме подготвени да отблъснем това нахлуване и едвам по-късно да мислим по какъв начин да нападаме. ”

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР