В препоръка до премиера Кирил Петков омбудсманът Диана Ковачева настоява

...
В препоръка до премиера Кирил Петков омбудсманът Диана Ковачева настоява
Коментари Харесай

Ще има ли компенсации за битовите потребители на природен газ?

В рекомендация до премиера Кирил Петков омбудсманът Диана Ковачева упорства за незабавни и съответни ограничения за отплата на битовите клиенти на природен газ поради високите цени на синьото гориво.

Повод за рекомендацията са  голям брой тъжби на жители, постъпващи всекидневно в институцията на омбудсмана по отношение на рисково високите цени на природния газ.

Диана Ковачева подчертава, че след наложения от Народното събрание мораториум върху цените на тока, ВиК услугите и топлоенергията, упованията на хората са да получат поддръжка от страната за настъпилото невиждано покачване на цените на синьото гориво, както и подобаваща отбрана против нови поскъпвания, каквито са прогнозите на интернационалните газови пазари.

" Понастоящем цените на природния газ за семействата са повече от два пъти по-високи в съпоставяне със същия интервал на предходната година Толкова огромно повишаване за една година е без аналог за последните десетилетия “, написа омбудсманът.

Ковачева акцентира още, че според настоящата нормативна уредба в България, контролираните цени на природния газ са единствените, които се променят ежемесечно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР