В последния работен ден преди лятната ваканция, парламентът ще приеме

...
В последния работен ден преди лятната ваканция, парламентът ще приеме
Коментари Харесай

Последен ден работа в парламента преди ваканцията

В последния работен ден преди лятната почивка, Народното събрание ще одобри дефинитивно измененията в Закона за физическото образование и спорта, с които се уголемява кръгът на спортистите, които получават награди за реализирани високи спортни резултати. Това се постанова, защото призово класиране, даже когато спортистът не е спечелил орден, съставлява важен триумф за българските спортисти. Ще бъдат изравнени правата на децата на умрелите олимпийски медалисти да получат месечна парична помощ.

Депутатите ще одобряват и измененията в Закона за възбрана на химическото оръжие и за надзор на токсичните химически субстанции и техните прекурсори. Така ще се обезпечи бистрота в осъществявания от страната надзор върху дейностите с химически субстанции.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък ще взе участие в тържествената гала в Стара Загора, с която ще бъдат маркирани 142 години от боевете за отбраната на града.

Паметната вечер "Възхвала за Стара Загора " ще стартира от 20:30 часа пред Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора ", където Караянчева ще одобри рапорта на командващия представителните гвардейски роти и ще произнесе слово във връзка героичните събития.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР