В поредица от статии представяме финалистите в , който се

...
В поредица от статии представяме финалистите в , който се
Коментари Харесай

БТЛ индъстрийз: иновации в медицинските апарати и затворен кръг на производство

В поредност от публикации представяме финалистите в, който се провежда за втора поредна година от " Капитал ". От общо 14 участника през 2023 година от разнообразни елементи на страната и разнообразни браншове. Финалният победител ще бъде определен от умело жури, а името му ще стане известно на публична гала на 7 декември. Домакин на събитието ще бъде - Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.
Като производител на здравно съоръжение пловдивската " БТЛ индъстрийз " предстоящо залага на нововъведенията, с цел да върви напред. С пет развойни центъра на чешката група BTL из целия свят, в това число един в София, компанията съумява непрекъснато да надгражда продуктовата си гама. В същото време вложенията във фабриката не стопират, като фокус сега е модернизирането на подготвителното произвеждане, тъй че всички съставни елементи да се вършат на място. Догодина пък се чака предприятието да се реалокира в нова лична постройка в Пловдив, която сама по себе си съставлява най-съвременно решение.

Бг принос Сред уредите, създадени през последната година с присъединяване на българския развоен екип, е бягаща пътека, която може да симулира нулева гравитация и оказва помощ при рехабилитацията на хора, които би трябвало да подобрят издържливостта си при вървене. Инженерите на групата са създали и уред за радиална ударно-вълнова терапия, който разполага с по-високо оптимално налягане и по този начин разрешава да се реализира по-бързо възобновяване. Трети уред пък оказва помощ за оживление на пациенти, да вземем за пример потърпевши от инсулт или по друга причина обездвижени, като ги повдига в изправена позиция и ги задържа благодарение на предпазен колан. Затваряне на кръга Като част от тактиката за своето бъдещо развиване " БТЛ индъстрийз " цели да затвори кръга и сама да си създава нужните детайли. " В момента купуваме лазер за рязане на съставни елементи и машина за шлайфане на метали. Ще прибавим и нови машини за прегъване на канти, както и ще надградим върху съществуващите технологии за прахово боядисване и обезмасляване и изчистване на съставените елементи, преди да доближат стадия на сглобяване ", разяснява Димитър Деянов, управител инженерни технологии.
Реклама
Друга част в производството, която ще бъде осъвременена, е кримпирането на кабели - процесът на свързване на кабела с кабелната обувка. Чрез нова машина ще се понижи опцията за неточност, която се получава от неналичието на видимост от страна на инженерите в тази активност. Процесът е полуавтоматизиран, като операторът подава кабела на машината, която посредством специфични логаритми е подготвена да прави активността и да прави оценка дали качеството е приемливо. Модерна фабрика Новата фабрика, в която " БТЛ индъстрийз " ще влезе следващата година, е от вида " всичко под един покрив ". Там се планува да се правят всички действия по обособените стадии на произвеждане и ще има централизиран склад, от където да потеглят доставките. Сградата ще се ръководи от система, която ще контролира всички действия без сигурността. Върху покрива ще бъде конфигуриран и слънчев парк с мощ от 1 МВт, което ще задоволява потребностите на производството.
Новият цех на " БТЛ индъстрийз " се чака да проработи в края на март 2024 година Фотограф: Димитър Марков
" Ще бъдем първият цех, към който непосредствено водят велоалеи в града. Това беше едно от изискванията ни, когато преговаряхме с общината - да има велоалеи. Самата постройка е ситуирана в парк и е покрай Марица, което ще разрешава на хората да си отдъхват в почивките. Има и оборудване за събиране на дъждовната вода, която след това ще използваме за битови и противопожарни потребности ", разяснява изпълнителният шеф Георги Петков. Да ангажираш младите В област със мощна конкуренция за фрагменти едно от решенията е да се направи една крачка обратно и да се огледа към образованието. " БТЛ индъстрийз " е една от дейните компании в развиването на дуалното образование в Пловдив, като си партнира основно с две учебни заведения - Професионалната гимназия по електротехника и електроника и Професионалната гимназия по битова електроника.

" Програмите, които сме развили с тези образователни заведения, включват визити на учениците в нашия цех, с цел да могат да видят по какъв начин се работи и какво се прави. В новата фабрика ще имаме и особено построени образователни стаи, където да симулираме работния развой. Нашата цел е да подкрепяме децата в тяхното професионално развиване ", разяснява Петков.

Първите резултати към този момент са на разположение, като " БТЛ индъстрийз " има възпитаници, които са в последните си две години на образование и са на трудов контракт. Веднъж наети на работа, те имат опция с поддръжката на компанията да създадат идната стъпка в своето развиване в университети като ПУ " Паисий Хилендарски ", Технически университет - филиал Пловдив, и други, с които компанията си партнира.
Процесите по сглобяване са най-вече ръчни, само че компанията модернизира производството на съставни елементи Фотограф: Димитър Марков Реклама Компанията Заводът на " БТЛ индъстрийз " в Пловдив е единствената индустриална база на чешката група BTL. Компанията създава здравна инсталация - за физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като последното перо се развива извънредно динамично от коронавирус насам. В момента сдружението строи лична постройка в Пловдив, където ще се реалокира следващата година и ще сплоти произвеждане, администрация и логистика. Освен базата в Пловдив " БТЛ индъстрийз " има и развоен център в София.През 2022 година приходите нарастват с над 42% до 664.2 млн. лева, откакто през 2021 година компанията на процедура удвои оборота си. Заетите са 674 души по данни към септември 2023 година Свързани публикации " ВИТТЕ аутомотив ": Заводът, където сътрудници роботи транспортират продукцията 21 ноември 2023, 17:47 Злато изначало до дъно: " Булминт уан " ще затвори индустриалния цикъл с рафинерия 20 ноември 2023, 17:45 Седем претенденти отиват на финала на " Фабрика на годината " 6 ноември 2023, 15:57 Пловдивската " БТЛ индъстрийз ": хубостта прави чудеса и в бизнеса 1 септември 2022, 13:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР