В Плевен първо офицерско звание получиха 43-ма курсанти от випуск

...
В Плевен първо офицерско звание получиха 43-ма курсанти от випуск
Коментари Харесай

43-ма бъдещи военни пилоти получиха първо офицерско звание


В Плевен първо офицерско звание получиха 43-ма курсанти от випуск “Раковски “ на Висшето военно въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.
За проблемите пред единственото висше учебно заведение за военни водачи, възобновено преди година, описа пред БНР шеф бригаден военачалник Юлиян Радойски:

" През тези години не можаха да натрупат на практика опит, само че вместо да напрваят по проект 200 часа, те имат едвам 30 часа за тези четири години. Това е извънредно незадоволително и те оттук нататък би трябвало да пордължат летателното си образование най-малко още три - четири години ".

По думите му е належащо да има едно сложно авиационно обучение и теоретичната подготовка да е обвързана с пратичната . Това да бъде на едно място, уточни специалистът.

" 10 години са нужни на един летец, с цел да натрупа тези нужни часове, както и неналичието на авиационна техника също се отразява на тази подготовка ".

Задоволство от отличния триумф на випуска изрази още бригаден ген. Юлиян Радойски. Той акцентира, че за една година са възстановили имиджа му и в случай че до факултет „ Авиационен “е изпитвал компликации за попълване на местата, тази година искащите са повече от оповестените, сподели още в „ Хоризонт за вас “ ген. Радойски.

Още по тематиката в двуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР