В писмото от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд,ръководители и основатели

...
В писмото от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд,ръководители и основатели
Коментари Харесай

Музиката вместо улицата благодари на Сливенска община чрез отворено писмо

В писмото от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд,ръководители и създатели на плана „ Музиката вместо улицата “ се споделя:

Уважаеми господин кмете,

господин ръководител на общинския съвет,

уважаемо управление на община Сливен,

уважаеми общински съветници,

Нашият благотворителен и културно-образователен план „ Музиката вместо улицата “ навършва тази година 15 години от своето основаване. Днес, в школата на плана, откриваме новата образователна година за възпитаниците си. На 11 ноември, в зала „ Сливен “, децата от плана „ Музиката вместо улицата “ ще изнесат юбилеен концерт за 15-тия му рожден ден.

С това писмо желаеме да изразим нашата голяма признателност за моралната и финансова поддръжка, която ни оказва община Сливен за разширението и развиването на нашата активност, чиято съществена цел е музикалното обучение на децата от ромския квартал „ Надежда “ в Сливен, което да ги откъсне от неграмотността, безизходицата и нездравословния обичай.

Вече втора година, по предложение на кмета на община Сливен, общинският съвет на Сливен гласоподава финансова помощ за плана в размер на 40000 лв. годишно. Съобразно клаузите на подписания сред нас и общината контракт, децата от плана „ Музиката вместо улицата “ вземат участие в редица юношески културни начинания и общи културни стратегии на община Сливен. Участваме в просветителни часове по музика в детските градини и учебни заведения на Сливен, където за една година сме изнесли над 30 концерта.

В момента, в музикалната ни школа 14 преподаватели образоват 45 деца на възраст от 6 до 17 години. За 15 години по плана „ Музиката вместо улицата “ са били обучавани изцяло гратис над 400 деца по солфеж, пиано, цигулка, виола, виолончело, флейта, китара, кларинет и други принадлежности. Децата от плана са непрекъсната аудитория на всеки концерт на сливенските симфоници. Наша възпитаничка към този момент е част от състава на Сливенския симфоничен оркестър. Възпитаници на плана станаха възпитаници в междинни музикални учебни заведения.

Кметът на Сливен Стефан Радев и зам.-кметът по културата и обществените действия Пепа Чиликова предизвикват деянията на нашите ученици и оказват неоценимо схващане и подпомагане за решаването на всеки подложен от нас въпрос. Радваме се, че взаимното съдействие сред община Сливен и плана „ Музиката вместо улицата “ продължава стабилно. И както кметът Стефан Радев вярно означи, „ Музиката вместо улицата стана най-хубавият образец за сполучлив план в региона на интеграцията на малцинствата, който дава късмет и упоритост на децата от уязвимите общности да продължат музикалното си обучение. Днес ние развиваме този наш частен българо-германски план към този момент взаимно с община Сливен, за което още един път показваме нашата откровена признателност. Надяваме се, че потребното ни съдействие с общинските управляващи ще продължава сполучливо и отсега нататък.

Оставаме с почитание:

Георги Калайджиев и Мария Хаушилд,
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР