Съвместната акция за почистване и опазване на природата в Русе

...
Съвместната акция за почистване и опазване на природата в Русе
Коментари Харесай

Над 50 тона отпадъци бяха събрани и извозени в акцията по почистване в околностите на Басарбово и по Поломието

Съвместната акция за разчистване и запазване на природата в Русе и района на Община Русе, „ Еушипмънтс “ АД и „ БиоАктив и ГрийнАктив “ ООД, която през днешния ден почисти покрайнините на с. Басарбово и по Поломието, събра над 50 тона боклуци. В самодейността се включиха над 130 доброволци от двете компании, русенски организации и компании, поданици на обитаемото място, както и зам.-кметът на община Русе Никола Лазаров и кметът на Басарбово Николай Колев.

Почистването стартира в 9:30 ч. и завърши в късния следобяд, като уредниците бяха обезпечили за всички участници в самодейността ръкавици и чували за отпадък. Събраните боклуци бяха извозени на Регионалното хранилище, като за задачата Община Русе, „ Нелсен Чистота “ и кметство Басарбово подсигуриха профилирана техника за събиране и превозване на боклуците. От тях единствено изхвърлените на нерегламентирани сметища остарели гуми са запълнили 5 петкубикови гондоли.

Днешната акция е част от плана на локалната администрация и двете русенски компании за по-екологична среда и основаване на по-здравословно обграждане за локалната общественост. Тя е под наслов „ Русе на чисто “, като след сполучливото привършване на самодейността уредниците плануват идващите дейности по разчистване да се проведат след към месец и половина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР