В петък Русия заяви, че изпълнява всички свои договорни задължения,

...
В петък Русия заяви, че изпълнява всички свои договорни задължения,
Коментари Харесай

Москва: Русия изпълнява всички свои газови задължения

В петък Русия съобщи, че извършва всички свои договорни отговорности, свързани с доставките на природен газ според съществуващите контракти, като изказването е реалност след обвинявания на Киев, че Москва употребява енергийните запаси като оръжие.

По-рано денем ръководителят на украинската " Нафтогаз " съобщи, че прекъсването на преноса на природен газ през Украйна за Унгария е " явно потребление на природния газ като оръжие " и прикани Съединени американски щати и Германия да наложат наказания на Русия.

" В взаимно изказване на Съединени американски щати и Германия се споделя, че в случай че Кремъл употребява газа като оръжие, ще има подобаващ отговор. Сега чакаме налагането на наказания на 100% дъщерното сдружение на " Газпром ", оператора на " Северен поток 2 ", съобщи изпълнителният шеф на " Нафтогаз ".

Той има поради съглашение сред Берлин и Вашингтон по отношение на " Северен поток 2 ", което беше подписано през юли.

Спорът идва в сензитивен за Русия миг, когато Москва желае от Берлин да сертифицира газопровода " Северен поток 2 " до Германия, откакто е приключен. Русия е изправена пред обвинявания от критици на Кремъл, че се пробва да форсира процеса на утвърждение, като съзнателно не прави задоволително за снабдяването на Европа с природен газ по време на енергийна рецесия, при която цените на газа се повишават внезапно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР