В очакване на празниците - рекордно повишаване на цените на

...
В очакване на празниците - рекордно повишаване на цените на
Коментари Харесай

Кошмар с цените. Историческо поскъпване на храните

В очакване на празниците - рекордно повишение на цените на храните на едро у нас. Индексът на тържищните цени се повиши с съвсем половин %, съобщи България он ер.

Предпразнично данните на Комисията по стоковите тържища и борсите означават безспорен връх - 10 следващи седмици непрестанно повишаване на храните на едро. Най-много са поскъпнали яйцата, следвани от захарта и кашкавалът.
-->
Борис получава пенсия от 500 лева, за празничната софра няма да се лимитира, тъй като има градина на село и си е приготвил зимнина.

" За Коледа от съседите купихме гъска за 35 лева. Имам три деца, 3 внуци и ние, и си ги групирам, колкото ми излезе - толкоз, не ме интересува ", безапелационен е той.

Тази година хората са заделили повече средства, тъй като чакат празничната софра да им излезе доста по-скъпо.

" Сега чакам да е двойно, не си припомням какъв брой е било, само че в този момент чакам да е двойно, изключително, в случай че се съберем цялото семейство, несъмнено ще е толкоз ", показа Елеонора.

" Всичко е доста скъпо, даже може би месото не чак толкоз, просто спомагателните неща, дребните неща, с които се подготвят продуктите - зехтин, олио, лимони, портокали, всичките тези неща са доста скъпи, храната е доста скъпа в България ", сподели друга пазаруваща.

До седмици се чака покачването на цените на едро да се отрази и на етиките в магазините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР