В община Малко Търново е обявено частично бедствено положение заради

...
В община Малко Търново е обявено частично бедствено положение заради
Коментари Харесай

Бедствено положение заради силните валежи в Малко Търново и Царево

В община Малко Търново е оповестено отчасти бедствено състояние поради изобилните превалявания , заяви БНР.

Към момента е нараснало равнището на река Велека . Най-опасно е ситуацията в село Кости , община Царево, както и в селата Младежко, Бяла вода, Калово и Граматиково.



По думите на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев поради равнището на река Велека пътят към село Младежко и назад краткотрайно е бил затворен. На места реката прелива на пътя. Към 15 часа пътят е отворен за прекосяване, само че водачите би трябвало да карат с нараснало внимание.

Според Янчев е допустимо в идващите няколко дни в село Граматиково да няма вода, тъй като помпите, които се намирали до реката, все още били на половина под вода.

Кметът уточни и че бедственото състояние в общината не е съпроводено с потърпевши хора. Към момента вредите били единствено материални - един жилищен блок и няколко къщи в Граматиково били наводнени.

В община Царево също има наранени къщи. В село Кости водата е достигнала съвсем сериозна точка - до площада на селото. Засегнати се най-малко 10 къщи.

 Облаците остават и през днешния ден
Облаците остават и през днешния ден

Жълт код за мощни превалявания в Бургас

Припомяме, през днешния ден единствено в област Бургас беше разгласен жълт код за мощни превалявания. Очаква се преваляванията в региона да доближат до 30 литра на квадратен метър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР