След смъртта на 5-годишното дете от село Стоб Изпълнителна агенция

...
След смъртта на 5-годишното дете от село Стоб Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Спешен медик: 5-годишното дете нямаше жизнени функции още преди транспортирането му

След гибелта на 5-годишното дете от село Стоб Изпълнителна организация " Медицински контрол " и прокуратурата започнаха инспекции. Те ще покажат има ли пропуски при оказването на лекарска помощ на детето и аргументите за неговата гибел.

По думите на доктор Владимир Пандев от ФСМП-Кюстендил, детето е нямало никакви витални функционалности още при идването на незабавния екип в дома му.

" На 19-и към 23 часа, получихме сигнал за човек с болки в корема и диарични изхождания. Детето беше контактно, нямаше температура, а коремчето му към този момент се беше успокоило. Към въпросния миг нямаше никакви признаци за терзания. Прегледах дробовете и сърцето му. Според мен ставаше въпрос за вирус. Говорих с родителите за диетичния режим, който би трябвало да се съблюдава, тъй като този вирус е придружен от повръщане, само че детето не беше повръщало и нямаше и даже гадене ", изясни доктор Владимир Пандев пред Нова телевизия.

След прегледа незабавният екип се прибрал в Спешния център в град Рила. Два часа по-късно обаче медиците още веднъж са се отзовали на сигнал от същия адрес. Съобщението било, че детето е получило спазъм. Когато незабавният екип дошъл на място, открил, че детето няма никакви витални функционалности - нямаше дишане, сърдечна активност, пулс, изясни доктор Пандев. По думите му е почнал незабавно реанимация и детето било превозено с кола за спешна помощ до СПО Благоевград. Там реанимационен екип е поел детето незабавно, само че за жалост не съумяха да му оказват помощ, изясни медикът.

Той уточни, че има съмнение за аргументите за гибелта на детето, само че ще остави заключенията на специалистите.
 Дете е умряло в кола за спешна помощ напът за болничното заведение в Благоевград
Дете е умряло в кола за спешна помощ напът за болничното заведение в Благоевград

5-годишното е страдало от болки в корема, разстройство и повръщане от 5 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР