В обръщение до кметовете на общини председателят на УС на

...
В обръщение до кметовете на общини председателят на УС на
Коментари Харесай

Призив към кметовете: Пазарите да останат отворени

В послание до кметовете на общини ръководителят на УС на Национално съдружие на общините в Република България Даниел Панов напомня, след въвеждането на изключителното състояние в страната доста общини започнаха закриване на настоящите пазари с оглед гарантиране сигурността и здравето на популацията. Отварянето на пазарите в страната през последните дни е било подбудено от разбирането за нуждата от основаване на опция на родните производители да осъществят пролетната селскостопанска продукция и за даване на директен достъп на жителите до свежи артикули.

Тази опция по никакъв метод не анулира условието за строго съблюдаване на въведените ограничения за стерилизация и гарантиране на нужната отдалеченост сред посетителите на откритите пазари. Ръководството на НСОРБ напомня, че във фокуса на заповедта, издадена от министъра на опазването на здравето са кооперативните и фермерски пазари, като място земеделските производители и фермерите да осъществят създадената от тях продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга подготвена продукция) при съблюдаване на всички условия, целящи понижаване на риска от COVID-19.

В текста се напомнят публикуваните от НСОРБ рекомендации за организацията на работа на територията на пазарите в страната и се насочва апел към кметовете на общини за прецизно придържане към въведените противоепидемични ограничения и надзор за тяхното съблюдаване. УС на НСОРБ показва своята угриженост от обстоятелството, че поетапното въвеждане на омекотен режим за работата на пазарите в страната, крие заплаха да докара до занемаряване на настоящите противоепидемични ограничения и нарушение на разпоредбите на обществена отдалеченост и строги санитарни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР