В област Плевен 1860 първокласници ще прекрачат прага на училищата

...
В област Плевен 1860 първокласници ще прекрачат прага на училищата
Коментари Харесай

1860 първокласници ще прекрачат училищния праг в Плевенско

" В област Плевен 1860 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения на 15 септември. От тях 141 са шестгодишни ". Това заяви Албена Тотева, шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Плевен.

Общо 103 учебни заведения и 76 детски градини, шест центъра за поддръжка за личностно развиване и два центъра за специфична просветителна поддръжка ще отворят порти в региона за новата образователна 2022/2023 година.

По думите на Тотева 26 от всички учебни заведения са утвърдени за новаторски с решение на Министерски съвет. " От тях две са начални, дванадесет са съществени, шест са междинни, четири са професионалните гимназии и две обединени учебни заведения ", разясни тя. 

Тотева добави, че за всички просветителни институции е обезпечена нужната наложителна документи. В огромна степен учебните заведения и детските градини са обезпечени с педагогичен експерти като продължава назначението на учители.

Сред най-търсените преподаватели са такива по естествени науки, както и по чуждоезиково образование.   " Във връзка с ограничение разпространяването на COVID-19 са обезпечени средства за стерилизация, топла вода има в санитарните пространства във всяка една просветителна институция ", акцентира началникът на РУО.

Ремонти има към момента в седем учебни заведения в региона. " Те са в четири професионални гимназии и три общински учебни заведения , само че няма да попречат на откриването на образователната година ", добави Тотева. 

В четири професионални гимназии в Плевен са признати възпитаници в така наречен дуална форма за образование. Сформирани са две паралелки и половина със предпазени специалности. Паралелките по специалности с предстоящ дефицит на пазара на труда са 18.

" При тези паралелки се позволява да са с по-малка пълняемост на учениците, поради дофинансирането от страна на страната ", изясни Тотева.

По думите на началника на РУО нито едно учебно заведение или друга просветителна институция не са уведомили, че чакат проблеми с обезпечаването на отопление за зимата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР