В новия парламент от Варна влизат 16 депутати, а от

...
В новия парламент от Варна влизат 16 депутати, а от
Коментари Харесай

16 депутати от Варна влизат в парламента

В новия парламент от Варна влизат 16 депутати, а от Добрич - петима. Все още трима не са дали отговор дали ще станат депутати или не. Това оповестява БНР. 

Това са Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, Костадин Костадинов от " Възраждане " и Тошко Йорданов от " ИТН “.

Тримата, дружно с останалите определени в два региона, имат еднодневен период през днешния ден да подадат заявление пред ЦИК в коя листа желаят да останат определени. Заявлението в коя листа желаят да останат определени би трябвало да е в писмена форма и подписано саморъчно. В случай, че претендентът не подаде документално заявление в наложителния еднодневен период, който изтича през днешния ден, ЦИК го афишира за определен за депутат от изборния регион, в който първо е регистриран за претендент за депутат. 

Шестима са депутатите от коалиция ГЕРБ-СДС – Даниел Митов, Славена Точева, Красен Кралев, Павел Христов, Бранимир Балачев и Медиха Хамза.

Четирима са от коалиция " Политическа партия – Демократична България “, които е допустимо да влязат в идващия парламент от Варна. Това са Даниел Лорер, Стела Николова, доктор Ивайло Митковски и Калоян Икономов.

Един е мандатът на Има Такъв Народ. Ако Тошко Йорданов като лидер на две листи – тази в Плевен и Варна, избере да се яви от МИР Плевен, в Парламента от Варна влиза вторият в листата – Драгомир Петков.

Три са мандатите от партия " Възраждане “ – Костадин Костадинов, Коста Стоянов и Светослав Тодоров. Ако Костадинов избере да се яви от 25. многомандатен регион – София, третият депутат от Варна ще бъде Никола Димитров.

От листата на Българска социалистическа партия във Варна влиза един. Ако Борислав Гуцанов се яви от МИР Търговище, тогава на негово място от Варна в Парламента варненци ще съставлява Павел Раличков.

Един е мандатът на ДПС от МИР Варна – лидерът на листата Филиз Хюсменова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР