Слънцето идва в Западна и Централна България след три дни,

...
Слънцето идва в Западна и Централна България след три дни,
Коментари Харесай

Проф. Рачев едновременно с дорби и лоши новини за времето в България

Слънцето идва в Западна и Централна България след три дни, в Източна България още през днешния ден. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

" В петък настава едно стабилизиране на времето за събота и неделя. От идващия понеделник отново ще вали. В Западната и Централна част на България поемат тези превалявания, облаци ", уточни още той.

" На запад ще има доста превалявания, на изток - повече символика. За почивните дни чакаме доста алено. В събота Балканите ще са най-топлото място, тъй като Сахара припомня за себе си и носи доста топлота ", сподели климатологът.

По думите му в неделя в Сицилия, Южна Гърция и цялото Егейско крайбрежие на Турция температурите ще са над 30  градуса - 35 градуса. Северна Гърция малко по-спокойно -0 25-26-27 градуса. Температурата на водата се затопля, за да може при започване на седмицата времето отново да се скапе. Май месец сме ", сподели още професорът и уточни, че по този начин ще е " до второто пришествие.

" Днес и на следващия ден, изключително в сряда ще имаме ниски температури. След това от събота нататък започваме да приказваме за температури от 20 и над 20 градуса. Хладно е до тук, с над 2 градуса е по-ниска температурата от междинната за месеца.

Постепенно до края на месеца морето ще се затопля 19-20 градуса. Този южен транспорт няма да се усети в тази част на България ", уточни още специалистът.

В София в събота може би няма да вали. 

Всички зрелостници и изключително абитуриентките да имат по едно покривало, а придружителите по едно чадърче, посъветва климатологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР