След изминалия кръг в елита вече е ясно, че няма

...
След изминалия кръг в елита вече е ясно, че няма
Коментари Харесай

Ще има ли пловдивски отбор в Европа, и Ботев, и Локо с шансове – какви са вариантите?

След миналия кръг в елита към този момент е ясно, че няма по какъв начин и Ботев, и Локомотив да играят в Европа през новия сезон . Шансовете на двата пловдивски тима за евроучастие през сезон 2024-2025 са два за Ботев - Купа или бараж и един за Локомотив - бараж. Доста от въпросителните ще паднат след финала за Купата на България сред Ботев и Лудогорец, който е на следващия ден. 
Прочетете още
Ботев взима Купата 

Ако Ботев вземе Купата то тогава отборът ще размести всичко в първата шестица. Тимът ще си завоюва квота за Лига Европа и ще си обезпечи най-малко четири мача в евротурнирите, тъй като в случай че отпадне от втория по мощ шампионат ще играе в Лигата на конференциите. По този метод вторият в крайното класиране ще играе в Лигата на конференциите, а третият ще е хазаин на баража против седмия в крайното класиране отново за Лигата на конференциите. При това стичане на събитията ЦСКА или Черно море ще играе бараж, а Левски и Локомотив Пловдив ще би трябвало да доиграват сезона, тъй като четвъртото място няма да дава право на бараж. Ботев ще доиграе сезона, само че даже и да завоюва седмото място няма да играе бараж, а за него ще се борят ЦСКА 1948 или Арда. 



Ботев губи Купата 

При това състояние Ботев остава да се бори за седмото място и от Купата няма да има европейска квота. Вторият в крайното класиране ще отиде в Лига Европа, а ЦСКА и Черно море ще си обезпечат сигурно евроучастие. Като единият от тях - вторият отива в Лига Европа, а третият ще играе в Лигата на конференциите. Четвъртото място ще дава бараж за Европа и тогава дуелът сред Локомотив Пловдив и Левски в събота ще е извънредно основен. Седмият ще е е другият тим в баража, а за него ще се борят Ботев, ЦСКА 1948 и Арда.

Кой ще семейства на баража

Ако Локомотив е на бараж ще е хазаин, а в случай че Ботев е на бараж ще е посетител. 

Бараж сред Локо и Ботев за Европа 



Все още съществува вид, при който Ботев и Локомотив играят в пряк мач за влизане в Лигата на конференциите. Ако се стигне до подобен вид мачът ще е на 31 май на стадион " Локомотив ". Това може да стане единствено в случай че Ботев не вземе Купата и стане седми в крайното класиране, а Локомотив приключи четвърти. Тогава за първи път в историята двата тима ще играят в директна борба за последната евроквота. 

Никой от пловдивските тимове не отива на бараж

Има и още една опция, при която в случай че Ботев загуби Купата и не завоюва седмото място и Локомотив приключи пети нито един от пловдивските тимове няма да взе участие в евротурнирите през идващия сезон.

Само Ботев или Локо отиде на бараж и печели 

Друга възможност е Ботев или Локомотив да е на бараж за евротурнирите и да го завоюва. При това стичане на събитията единият от двата отбора ще завоюва евроквота. 

Само единият отива на бараж, само че губи 

Пловдив може да остане без евроучастник, в случай че се стигна до тази обстановка, а точно някой от двата тима да отиде на бараж, само че да го загуби. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР