В нощното си обръщение към народа на Украйна, президентът Володимир

...
В нощното си обръщение към народа на Украйна, президентът Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: За съжаление, Москва отхвърли Великденското примирие

В нощното си послание към народа на Украйна, президентът Володимир Зеленски разгласи, че Москва не се e съгласила на Великденско помирение, съобщи БНР.

" За страдание, Русия отхвърли предлагането за подписване на великденско помирение. Това доста добре демонстрира по какъв начин водачите на тази страна в действителност се отнасят към християнската религия, към един от най-радостните и значими празници. Но ние продължаваме да се надяваме. Надежда за мир, вяра, че животът ще победи гибелта ".

Володимир Зеленски предизвести и жителите на две от областите на страната да са деликатни, защото руснаците могат да готвят подправени референдуми за отделяне на територии на Украйна:

" Призовавам жителите на южните региони на Украйна - в Херсонска и Запорожка област - да внимават каква информация дават за себе си на нашествениците. Ако Ви помолят да попълните някакви формуляри, да оставите някъде паспортните си данни, то знайте - това не е, с цел да ви оказват помощ. Това е, с цел да се фалшифицира по този начин нареченият " референдум " за Вашата земя, в случай че има заповед от Москва за образуване на такова зрелище ", акцентира Володимир Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР