Григор Димитров има всички предпоставки да спечели още големи турнири.Това

...
Григор Димитров има всички предпоставки да спечели още големи турнири.Това
Коментари Харесай

Евгени Кафелников пред БНТ: Григор Димитров има играта да печели големи турнири

Григор Димитров има всички предпоставки да завоюва още огромни шампионати.Това сподели някогашният №1 в света Евгени Кафелников в особено изявление за уеб страницата на Българска национална телевизия.

" Ако се резервира физически здрав, в случай че мозъкът и тялото му съумеят да се оправят с напрежението не виждам причина да не го стори. Димитров има играта и уменията да печели ", счита Кафелников.

Руснакът, повторен победител в шампионати от Големия шлем и олимпийски първенец на сингъл от Игрите в Сидни през 2000 година, показа и мнението си за започващото в неделя Открито състезание по тенис на Франция „ Ролан Гарос “, където той е първенец на сингъл и двойки от 1996 година

„ Откритото състезание на Франция, съгласно мен, е най-трудният за печелени шампионат – поради настилката, поради формата (три от пет сета), поради всичко. Трябва да бъдеш доста мощен душевен. Няма по какъв начин да спечелиш инцидентно „ Ролан Гарос “. Ако спечелиш купата в Париж, това значи, че си бил по-добър от всички останали. Кой се показа добре на клей тази година? Имаме Стефанос Циципас, Каспер Рууд също завоюва шампионат. Новак Джокович не играе добре в последно време, само че той несъмнено е измежду топ любимците за купата. Новак може да завоюва, тъй като е огромен първенец “, разяснява Кафелников.

Руснакът е безапелационен, че въпреки и надалеч от най-хубавите си дни на корта, Рафаел Надал не би трябвало да бъде отписван от сметките в Париж.

„ Рафаел Надал няма това преимущество, което имаше в предходните години и в този момент шампионатът е доста по-отворен. Въпреки това на всеки ще бъде доста мъчно да се изправиш против Надал, тъй като това е неговият шампионат, неговият корт, неговият дом. Макар да не е на 100% физически подготвен, Рафа ще бъде доста, доста сложен за побеждаване. Когато приказваме за формат 3 от 5 сета - това е напълно друг мач. Моето мнение, че има най-малко 10 момчета, които могат да завоюват „ Ролан Гарос “ тази година. Не е както в предишното, когато просто даваха купата на Надал. Тази година ще е друго, ще бъде забавно “, сподели Кафелников.

Шампионът от „ Ролан Гарос “ 1996 година и Australian Open 1999 година изрази мнение, че Яник Синер ще завърши сезона като №1 в света.

„ Синер може да завоюва още една купа от Големия шлем през сезона. Възможно е да бъде на „ Ролан Гарос “, или пък на Уимбълдън. Най-голям късмет обаче ще има на US Open. Той обича изискванията на откритите твърди кортове, където топката отскача по усета му. Синер има доста точки преднина пред всички останали през годината и мисля, че той ще приключи като №1 “, сподели Кафелников.

Легендарният съветски тенисист от няколко дни е в Бургас и съпровожда своя племенник, който взе участие на мощен шампионат за юноши до 14 година от първа категория на Тенис Европа. Надпреварата, която се организира на кортовете на Търговска колегия „ Авеню “, заслужи висока оценка от Кафелников.

„ Турнирният шеф, федерацията по тенис (БФТ) и всеки един човек, обвързван с организацията, са положили оптимални старания за провеждането на шампионата. Децата се усещат като вкъщи. Домакините са извънредно гостоприемни. Хотелът е страховит, кортовете са с високо качество. Покрити са най-високи стандарти за провеждането на шампионат от първа категория “, сподели Кафелников.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР