В най-голямото старозагорско село – Хрищени, и тази година се

...
В най-голямото старозагорско село – Хрищени, и тази година се
Коментари Харесай

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

В най-голямото старозагорско село – Хрищени, и тази година се събраха на централния площад, с цел да отбележат за 12-и път Празника на райската ябълка. Тържеството стартира по традиция с благословия за здраве.

„ Това по този начин огромно събите е допустимо да се случи единствено с обединените старания на всички живущи в селото. Това се случва с душа и неотклонен труд – благодаря на всички, които спомагат да се случват такива празници. Празникът на райската ябълка е знак на взаимоотношението и взаимоотношенията сред другите генерации, които вършат по този начин, че да осъществят сходни положителни каузи “, обърна се към уредниците и гостите на празника отрасловият зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова, оповестиха от общината.
 img_20181117_110223  img_20181117_111617  img_20181117_114225
„ Ние отгледахме празника си като рожба, разчувствани и щастливи сме, че първите дръвчета, посадени преди 12 години, към този момент пълнят кошниците и сърцата ни. Благодаря за поддръжката, която получаваме от Община Стара Загора “, сподели в словото си кметът на Хрищени Радка Желева. „ За да сте здрави и засмени – яжте божествен ябълки от Хрищени! “, напомни тя емблематичния лозунг на обитаемото място.

Традиционно бе показана реколтата от „ божествения плод “, както е наричана райската ябълка. Част от празничната стратегия бяха конкурс и базар – най-едър плод, най-пивка ракия и други. Хрищенци демонстрираха още и компот от райска ябълка, мармалад и вкусни сладкиши.

Възпитаниците на детска градина „ Лилия “ и учебно заведение „ Христо Ботев “ в селото още веднъж подредиха пъстра тематична галерия. Тържеството продължи с фолклорна стратегия.

Гости на Празника на райската ябълка бяха зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов, националният представител Радостин Танев, ръководителят на Общинския съвет на Стара Загора Таньо Брайков, общинският консултант Николай Николов, началникът на Отдел „ Култура “ на Община Стара Загора Диана Атанасова, кметове на прилежащи села и други.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР