В наситения с културни събития дъждовен петък привлече вниманието на

...
В наситения с културни събития дъждовен петък привлече вниманието на
Коментари Харесай

Икебана в картини – изложба, вдъхновена от природата

В наситения с културни събития дъждовен петък притегли вниманието на пловдивската аудитория изложбата “Икебана в картини ”, която се откри на втория етаж в Залите за краткотрайни експозиции (ул. “Княз Александър I ” №15).

Авторка на творбите, съчетаващи японското изкуство на растителната аранжировка с правилата на живописта, е Мирослава Иванова. Тя е добре позната на феновете на Икебана като лицензиран учител с персонално име Хосен, получила познанията и уменията си при профилирано образование, в това число в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е създател на Miracle Ikebana и организира работилници за деца и възрастни.

Икебана ни въодушевява да творим и да показваме неповторимата си същина посредством хубостта на природата “, споделя Мирослава Иванова. Според нея основаването на картини в стила и философията на Икебана е напълно нов стадий в развиването на това антично изкуство. Сега си пробива път и в самата Япония. Използват се най-вече растителни материали при основаването на цветните 3D композиции.

Експозицията е обогатена и с пространствени растителни съоръжения, част от които са направени от възпитаници на Мирослава. Тя кани искащите да основат първата си Икебана аранжировка да вземат присъединяване в ра ботилницата, която ще се организира на 17 декември от 15 до 17 часа в галерията.

Изложбата може да се види до края на годината и се реализира с поддръжката на фондация EU-Japan Fest.

https://miracleikebana.com
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР