В напрегнатото ни ежедневие е необходимо да обърнем внимание не

...
В напрегнатото ни ежедневие е необходимо да обърнем внимание не
Коментари Харесай

Кои са топ 5-те продукти, полезни за сърцето?

В напрегнатото ни всекидневие е належащо да обърнем внимание освен на духовната храна за центъра на нашите страсти – сърцето, само че и на потребните артикули, подобаващи за вярното действие на нашия сърдечен мускул. Всички сме наясно, че вярното хранене е основна част от здравословния метод на живот, чието разследване е хармонията и душевния покой.

Предлагаме ви лист с най-хубавите артикули за сърцето:

 Овесени Ядки

1. Овесени ядки. Зърнената храна съдържа обилие от потребни субстанции, като витамините В и Е, фибрите и антиоксидантите. В състава на овесените ядки влизат разтворими фибри, които понижават количеството на холестерола в кръвта. Това от своя страна понижава риска от сърдечни удари. Друго неоспоримо свойство на зърнените класове е предпазването от диабет.

 Вино

2. Червено вино. Какво по-хубаво от рекомендация за изразходване на алено вино в студените и мразовити месеци. Да, аленото вино, одобрявано в рационални количества, защищава сърцето. Тук още веднъж виновни са антиоксидантите, съдържащи се в божествената напитка. Ресвератролът, съставна част на виното, понижава неприятния и общия холестерол, оправя се сполучливо с тромбовете в кръвта, защищава от сърдечни удари.

 Риба

3. Сьомга. Тази риба се смята за един от най-хубавите източници на омега-3 ненаситени мастни киселини. Специалисти настояват, че 2 до 3 рибни ястия седмично благоприятстват за поддържане на обикновено кръвно налягане. Авторитетни изследвания настояват, че сьомгата понижава с до 1/3 риска от инфаркт.

 Бадеми

4. Бадеми. Те съдържат най-вече омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини. Тези ядки усилят количеството на положителния HDL холестерол в кръвта. Изследвания потвърдиха, че при меню, богато на ядки, риска от хронични сърдечни заболявания понижава с до 35%.

 Авокадо

5. Авокадо. Специалистите поучават, че прибавянето на 1/4 авокадо към ежедневните ястия като салата или месо понижава равнището на “лошия ” и усилва “добрия ” холестерол в кръвта.

Освен това характерните ферменти, съдържащи се в авокадото, форсират процеса на асимилиране на каротините от организма, които също са от голяма важност за здравото сърце.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР