В началото на зимата около 10 милиона души в Украйна

...
В началото на зимата около 10 милиона души в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: 10 милиона души са без електричество след руски удари

В началото на зимата към 10 милиона души в Украйна са без електричество откакто новата вълна от интензивни съветски бомбардировки беше ориентирана към значими електроснабдителни системи и жилищни региони.

Съобщава се и за цивилни жертви.

 
Последствията от следващата ракетна офанзива против Украйна се усещат през целия ден. Отново, имаше изключителни спирания на електрозахранването, с изключение на плануваните. Към момента повече от 10 милиона украинци са без електричество.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

И до момента в който температурите се намаляват и заваля сняг, в Киев живеят без отопление. Въпреки комплицираната обстановка, поданици на украинската столица не губят религия.

 
Знам, че нашата религия е толкоз мощна, че ще преживеем зимата, ще го преодолеем. Усещаме я, неуместно е да отхвърляме, че не я усещаме, и е неуместно да отхвърляме заканите, че колкото по-студено става, толкоз по-големи са рисковете, че зимата в Киев ще бъде, меко казано, сложна. Но няма никакво подозрение, че ще я преодолеем.
Наталия

От Кремъл упрекват за страданията на цивилното население отхвърли на Киев да договаря.

В Херсон жителите постепенно се приспособяват към новия си живот без съветските военни.

 
Справихме се толкоз доста месеци, съвсем 9 месеца. Ще преживеем зимата. Най-важното е да възстановим електричеството.
Надежда Свитенко

Междувременно Международната организация за атомна сила одобри трета резолюция, в която приканва Кремъл " неотложно да приключи всички дейности " в украинските нуклеарни уреди. От февруари няколко пъти бяха нанесени удари край Запорожската атомна електроцентрала, като Русия и Украйна се упрекват взаимно.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР