В момента, в който всички членове на семейството са у

...
В момента, в който всички членове на семейството са у
Коментари Харесай

Как да пестим пари и вода - ето къде грешим

В момента, в който всички членове на фамилията са вкъщи, разноските за битови сметки неизбежно се усилват. Водата, изключително топлата, е на челна позиция в листата на най-скъпи битови разноски. Освен това тя е най-важният естествен запас на планетата и в този момент, в изискванията на нараснали хигиенични условия, нейното ползване се усили доста.
Какво можем да създадем, с цел да спасим един от най-ценните запаси в света и да понижим разноските си? Преди всичко би трябвало да разберем къде бъркаме и да променим навиците си.
1. Не стопираме водата, когато си мием зъбите
Не забравяйте, че за 1 минута изтичат минимум 5 литра вода и в случай че отворите крана до дъно, тогава потреблението скача на 15 литра. Ако успеем да променим този табиет, ще спестим до 60 литра за всеки член на фамилията единствено от миенето на зъбите.
Определено не е добра концепция да пестите от водата за хигиенични потребности, само че можете да промените крановете с такива с лостов механизъм и аериращи дюзи, в които течаща вода се смесва с въздух.
2. Измиваме зеленчуци и плодове под течаща вода
В множеството случаи зеленчуците и плодовете се наквасен в купа или различен бездънен съд и по-късно бързо да се изплакнат под течаща вода. 
3. Мием неверно съдовете
На всеки е известно, че съдовете се мият най-добре в съдомиялната машина. Качеството на измиване е доста по-високо и се употребява доста по-малко вода - от 9-14 литра на цикъл.
Съдомиялна машина понижава потреблението на студена вода най-малко на половина и доста икономисва този скъп запас. Но даже и да разполагате със съдомиялна машина, би трябвало да запомните, че не е добре да я пускате полупразна.
За да предотвратите неприятната миризма от мръсните чинии, които стоят през целия ден в нея, може да стартирате цикъл на изплакване, който продължава не повече от 15 минути.
Тези, които нямат съдомиялна машина, е добре да се откажат от навика да накисват тенджерите и тиганите незабавно откакто се охладят леко. По-добре е да накиснете чиниите след хранене, като пандизите с запушалка канала на мивката и по-късно да ги изплакнете. В този случай потреблението на вода се понижава три пъти.
 Ето за какво сметките ви за вода са толкоз високи Ето за какво сметките ви за вода са толкоз високи
Консумацията на вода в градските жилища и къщи постоянно надвишава мечтаните стойности. В същото време естественият запас – водата...
4. Не изчакваме пералнята да се изпълни с мръсни облекла
Внимателно сортирайте прането и стартирайте пералнята на цялостен потенциал. 
Понякога е задоволително просто да проветрите облеклата, като ги закачите на чист въздух. Тази процедура е по-полезна за влакната на тъканта, в сравнение с честото пране.
5. Предпочитаме ваната пред душа
Еднократното потребление на ваната допуска нараснала консумация на вода с 5-7 пъти, спрямо къпането под душа.
 Във Факултета карат 33 години без да заплащат за вода Във " Факултета " карат 33 години без да заплащат за вода
Цели 33 години поданици на столичния квартал " Факултета " не са плащали сметки за вода. В това число влизат 200 души, най-вече роми. ВиК...
6. Използваме погрешно тоалетното казанче 
Средно едно четиричленно семейство употребява тоалетното казанче от 25 до 40 пъти дневно (обемът на резервоара му е 6-8 литра). Това е един от главните детайли на потреблението на вода вкъщи.
Можете да намалите потреблението на вода, като употребявате бутона за отчасти източване. Всички модерни модели тоалетни чинии са оборудвани с подобен бутон, само че по някаква причина забравяме да го използваме.
7. Използваме тоалетната като кошче за отпадък
Първо това може да докара до задръстване на канала и второ до загуба на огромно количество вода, тъй като се постанова да неведнъж източване на тоалетното казанче.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР