Два мача от турнира по тенис в Рим от сериите

...
Два мача от турнира по тенис в Рим от сериите
Коментари Харесай

Екологични активисти от нашумяла организация прекъснаха два от двубоите на турнира по тенис в Рим

Два мача от шампионата по тенис в Рим от сериите Мастърс бяха прекратени поради навлизането на корта на екологични деятели от групата " Последното потомство ", съобщи Агенция Франс Прес.

Двубоят от осминафиналите на женския шампионат сред американката Мадисън Кийс и румънката Сорана Кристя бе спрян при резултат 6:2, 3:1 за Кийс, откакто двама деятели нахлуха на един от централните кортове на комплекса в Рим " Петранджели ".

Те бяха облечени в оранжеви жилетки и застанаха в центъра на корта, като хвърлиха конфети и разляха течности, преди да бъдат отстранени от охранителите на шампионата. Мачът бе възобновен след спиране от 30 минути, с цел да може кортът да бъде измит. Кийс се наложи в последна сметка с 6:2, 6:1.

A climate change protest suspended play on multiple courts in Rome.
— Eurosport (@eurosport)

На прилежащия корт №12, където се играеше мач на двойки - мексиканеца Сантяго Гонсалес и французина Едуар Роже-Васлен против Марсело Аревало от Аржентина и Мате Павич от Хърватия, двама деятели също нахлуха на корта. Те също хвърлиха конфети и разляха течност на корта, като по-късно седнаха до мрежата. Те не бяха изведени от корта незабавно и се наложи да се намесва полицията.

От полицията разкриха през Агенция Франс Прес, че " един или повече деятели са пробвали да залепят краката си на трибуните ".

Организацията " Последното потомство " е почнала да прави ненасилствени акции в Италия през 2022 година по време на парламентарните избори, призовавайки всички политици да наредят климата измежду цели си.

През предишния февруари двама членове на организацията залепиха фотоси на вреди, нанесени от климатичните промени на стъклото на шедьовъра на Ботичели " Раждането на Венера ", изложен в музей във Флоренция.

През март трима деятели на " Последно потомство " прекъснаха за малко маратона в Рим, преди да бъдат арестувани и отведени в полицията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР