В момента в България влиза най-евтиният петрол, но цените на

...
В момента в България влиза най-евтиният петрол, но цените на
Коментари Харесай

Георги Ангелов: В момента в България влиза най-евтиният петрол

" В момента в България влиза най-евтиният нефт, само че цените на горивата не дават отговор на този на ниска цена нефт ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Георги Ангелов, старши икономист в институт “Отворено общество ":

" Трябва да се направи, тъй че фактически цените да са ниски, т.е. да се смъкват цените на горивата, а другият вид е да се таксува тази разлика по някакъв метод, тъй че свръхпечалбата да не отива напълно в производителя на горива, а да отиде в бюджета и да се употребява за помощи за тези, които ще страдат през зимните месеци ".

Старши икономистът разяснява и тематиката за предлагането на Европейската комисия да бъде натрапен таван на цената на газа:

" Руски газ съвсем към този момент не влиза в Европейския съюз, тъй че това по-скоро е алегорична мярка, вид политически знак към Русия, а не толкоз нещо, което ще реши газовия проблем, тъй като Русия затваря един по един газопроводите си, по които тече газ към Европа. Това стартира още предходната година, надалеч преди войната. Тази година не се употребява газопроводът през Полша, Северен поток 2 също не работи, както и Северен поток 1, тъй че тази мярка, която най-вече се разяснява, в действителност ще има минимален действителен резултат, тъй като съветският газ съвсем го няма, а зимата изобщо няма да го има. Това не е най-важната мярка, по-важна мярка е да се понижи цената на тока от източници, които не са свързани с природен газ, т.е. това е един тип да се преразпределят облагите на производителите на ток, с които да се финансират битовите консуматори и бизнеса. Всъщност това е нещо, в което България е пионер. Ние бяхме една от първите страни, които приложиха такава мярка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР