Генералният секретар на опозиционната партия Индийския национален конгрес (ИНК) Приянка

...
Генералният секретар на опозиционната партия Индийския национален конгрес (ИНК) Приянка
Коментари Харесай

Внучката на Индира Ганди: Баща ми наследи от майка си мъченичество, а не богатство, както лъже Моди

Генералният секретар на опозиционната партия Индийския народен конгрес (ИНК) Приянка Ганди Вадра съобщи, че откакто татко ѝ Раджив Ганди е станал министър председател, той не е наследил благосъстояние, а " страдалчество ", от майка си Индира Ганди, съобщи индийската новинарска организация Прес Тръст ъв Индия (ПТИ) за Българска телеграфна агенция.

Вадра сподели това по отношение на изказване на премиера Нарендра Моди, че откакто е пристигнал на власт, Раджив Ганди е отменил налога върху наследството, с цел да получи цялото имущество, завещано от майка му. Действащият до тогава закон предвиждаше половината от благосъстоянието на умрял човек да отиде в интерес на страната.

" Баща ми не е наследил благосъстояние, а страдалчество, от майка си ", съобщи Приянка Ганди Вадра на избирателен протест.

 

Бащата на Приянка - Раджив Ганди, бе погубен по време на предизборна акция от тамилска терористка-камикадзе, близо до Мадрас на 21 май 1991 година

Неговата майка Индира Ганди, щерка на именития политик Джавахарлал Неру, е убита на 31 октомври 1984 година от личните си бодигардове - сикхи.

 

И двамата бяха водачи на Индийския народен конгрес и министър-председатели на страната.

Освен това лидерката на опозиционната партия прикани премиера да построи приюти за бездомния добитък в щатите Мадхя Прадеш и Утар Прадеш.

" Премиерът Нарендра Моди през днешния ден сподели, че хората, които имат два бивола, би трябвало да внимават, тъй като " Конгресът " щял открадне единия от тях ", уточни Вадра. Въпросното изявление на Моди имаше за цел да онагледи с образец изказванието му, че в случай че завоюва изборите, ИНК още веднъж ще вкара налог завещание и ще отнеме собствеността на хората.

" Отправям следното предизвикателство към Моди. Съберете бездомните животни в Мадхя Прадеш и Утар Прадеш и ги настанете в " гаушала " (приюти за крави) ", прикани Вадра. " Решете казуса с бездомния добитък. Постройте краварници, укрепете ги, както направи предходното държавно управление на " Конгреса " в Чхатисгарх ", добави тя.

По думите ѝ приютите за безприютен добитък в Чхатисгарх обезпечават на дамите приходи, а държавното управление купува от тях и кравешка тор.

Вадра упрекна актуалното държавно управление, че по време на ръководството му безработицата в страната е достигнала рекордно ниво за последните 45 години, процедурите за назначение на държавна работа са били опорочени, а са закрили закриват наличните благоприятни условия за работа.

" При ръководството на Моди бедните станаха още по-бедни ", заключи Вадра.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР