В Украйна днес влезе в сила оспорваният закон за мобилизацията,

...
В Украйна днес влезе в сила оспорваният закон за мобилизацията,
Коментари Харесай

В Украйна днес влезе в сила законът за мобилизацията

В Украйна през днешния ден влезе в действие оспорваният закон за мобилизацията, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато Киев се пробва да усили числеността на украинските военнослужещи, откакто Русия стартира нова атака, която съгласно анализатори може да приближи съветските сили към втория по величина град в Украйна.

Законът, който беше омекотен спрямо първичния му план, ще улесни идентифицирането на всеки наборник в страната. Той планува и тласъци за военнослужещите като парични награди или пари за покупка на жилище или автомобил, които съгласно някои политически наблюдаващи Украйна не може да си разреши.

Законодателите се бавиха месеци наред и одобриха закона едвам в средата на април, седмица откакто Украйна намали възрастта за мъжете, които могат да бъдат призовани за военна работа, от 27 на 25 години.

Мерките отразяват възходящото напрежение след повече от две години война с Русия върху украинските сили, които се пробват да удържат фронтовата линия в боеве, изтощаващи техните редици и изпразващи складовете на страната за оръжия и муниции, отбелязва АП.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР