Следователи иззеха в петък, 17 май, документи и доказателства от

...
Следователи иззеха в петък, 17 май, документи и доказателства от
Коментари Харесай

Следователи влязоха във вилата и апартамента на мъжа, прострелял Фицо

Следователи иззеха в петък, 17 май, документи и доказателства от жилището на обвинения за нападението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

Следователите заведоха Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години, до жилището му в Левице, откъдето иззеха доказателства. След това го откараха до близкия град Яблоновце, с цел да бъдат осъществени претърсвания във вила, в която обвиненият и брачната половинка му са прекарали известно време, съгласно локалните медии, представени от БТВ.

Юрай Цинтула е упрекнат в опит за ликвидиране. Местните медии настояват, че той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на три стихосбирки.

Стрелбата в сряда беше първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и провокира интернационално наказание.

Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души.

Премиерът на Словакия Роберт Фицо претърпя двучасова интервенция в петък, което усили очакванията за възобновяване му. Състоянието на словашкия министър председател е нормализирано, само че остава съществено.

Днес нападателят се яви за първи път в правосъдната зала в Пезинок, дребен град недалече от столицата Братислава. Сградата на съда беше охранявана от маскирани служители на реда, въоръжени с пушки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР