В момента текат разговори дали това е възможно. Основното притеснение

...
В момента текат разговори дали това е възможно. Основното притеснение
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Европа е решена да скъса енергийната зависимост от Русия

" В момента текат диалози дали това е допустимо. Основното терзание е по какъв начин тези самолети ще стигнат до Украйна и локалните управляващи. Притеснението е те да не бъдат свалени във въздуха. Може би това е главната причина, заради която диалозите не са финализирани ", това съобщи Надежда Нейнски, някогашен външен министър, пред Българска национална телевизия във връзка решението на Полша да даде самолети на Украйна.

Това решение би трябвало да е на целия алианс, което е неговият смисъл, акцентира тя.

" Това към този момент е реалност. Байдън разгласи възбрана за импорт на съветски газ и нефт. Съединени американски щати вкара към този момент тази възбрана. На процедура се одобри мълчешком, че Съединени американски щати ще стартират първи с тези наказания. Има страни, които са по-зависими от доставките на съветски нефт и газ, да вземем за пример Германия, тъй че за нея е по-трудно това да стане. Идеята е там, до 2030-та да се приключи доставката на енергийни източници, а до края на тази година - те да бъдат фрапантно понижени ", добави Нейнски.

До думите ѝ главната задача на страните е да намерят различни източници, посредством които да бъдат обезщетени потребностите от доставки на съветски енергийни ресусри.

" Не е толкоз просто, тъй като трябват промени в инфраструктурата и доста други промени, само че Европа и Съединени американски щати са твърдо решени да отстранен опцията Русия да употребява енергийните си запаси като политическо оръжие ", безапелационна беше тя.

Според някогашния външен министър от морална позиция решението на държавното управление да не наложи наказания върху съветския нефт и газ не е вярно, само че от практична позиция, то има своите причини.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР