Задкулисието, което седи на първия ред, е избрано от българския

...
Задкулисието, което седи на първия ред, е избрано от българския
Коментари Харесай

Божанков: ГЕРБ е машина, а горивото ѝ е ниската избирателна активност

" Задкулисието, което седи на първия ред, е определено от българския народ за първа политическа мощ. Най-бързата промяна е гласуването. Ако българите не желаят Бойко Борисов да седи на първия ред, не го избират ".

Това сподели депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в телевизионно изявление тази заран.

По думите му триумфът на партията на Борисов се дължи на обстоятелството, че тя е " една добре вкоренена изборна машина на всяко едно равнище - от общинско до държавно ".

" Горивото на тази машина е ниската изборна интензивност, тъй като тези, които са подвластни, заинтригувани или купени, излизат и гласоподават ", счита Божанков.

Според последното изследване на " Маркет линкс " за електоралните настройки ГЕРБ и Движение за права и свободи са доста покрай болшинство в идващия парламент.

Данните от него сочат, че ГЕРБ-СДС ще бъдат подкрепени от 26% от гласоподавателите, " Продължаваме промяната - Демократична България " получават 17,7%, Трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 13,2% поддръжка.

Тази заран пред bTV Божанков призна, че взаимното ръководство с ГЕРБ евентуално може да докара до електрорални вреди за ПП-ДБ, само че не го дефинира като неточност.

" Когато мислиш за личното си оцеляване, решенията са по-лесни. Когато мислиш за България, решенията са по-трудни. Вероятно ще платим висока цена, само че тя си заслужава - уверен съм в това ", сподели той, като добави, че " няма нищо трагично да бъдем съпротива ".

По думите му сега виждаме " реституция не на европейския стопански модел, а на гербаджийския подобен ".

" През тези 9 месеца нямаше ръководство на Борисов, има в този момент. Виждаме - раздават се пенсии на калпак, коледни, великденски добавки.. Много хора чакат за 9 месеца да дадем на България това, което ГЕРБ за 15 години не са съумели. Но промяната е като дърво - да се радвааш на неговата семка изисква време ", сподели Божанков.

Той разяснява и, когато синът му простреля с револвер друго дете, мислейки си, че оръжието е играчка.

Божанков опроверга слуховете, че на място е имало депутати и общински съветници.

По думите му на всички присъстващи са направени проби за алкохол и опиати и не е открита приложимост на неразрешени вещества.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР