В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското

...
В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското
Коментари Харесай

Юнкер: Резултатите от първото българско Европредседателство са много добри

" В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското председателство са доста положителни. Има неща, които се случват, и медиите сякаш малко ги правят оценка ". Това сподели ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след срещата с водачите на страните от Западните Балкани в резиденция " Бояна "

" Тази нощ в 3:43 ч. се реализирано съглашение сред Парламента, Съвета и Председателството по наличието на Директивата за командированите служащи. Благодарение на положителното ръководство на българското председателство, на напъните на нашите български другари, реализираме доста прогрес и по промяната на системата Дъблин.  Искам също по този начин да кажа, че България ме впечатлява с качеството на работата си. Българите могат да се гордеят с метода, по който техните водачи водят българското председателство.  С госпожа Могерини и комисаря Хан реализираме едно много тежко пътешестване през балканските страни. Видяхме нашите еднообразно значими сътрудници. Искам да им благодаря за сърдечното приемане по време на всеки стадий на нашето пътешестване през Западните балкани и също някъде, където бяхме признати.

Европейският съюз остава мощно зает с европейските вероятности за нашите сътрудници от Западните балкани. Ще създадем всичко допустимо, с цел да работим в тази тенденция и виждам същото предпочитание и от страна на сътрудниците ни. Те имат предпочитание да подхващат промени, които са нужни за присъединение към Европейския съюз.

Когато започнах мандата си, споделих, че нито една страна от Западните Балкани няма да успее да се причисли към Европейския съюз до края на мандата на тази Комисия – ноември 2019. Това сякаш натъжи нашите другари от района и трябваше след това да уточня думите си, желанията си, а точно - да ускоря присъединението на доближаването на тези наши партньорски връзки, да забележим какви ще са статутите на претендент и  кога ще се реализира присъединението. Разбира се, това ще стане, в случай че всички условия са изпълнени, вероятно през 2025.

Ясно е, че тези, които желаят да се причислят към Европейския съюз, би трябвало да отговорят на всички критерии, на всички условия за присъединение. Не че желая да ги обидя, само че мога да кажа, че на този стадий нито една от тези страни не дава отговор на всички условия, макар че има голям прогрес ".
Очаквайте детайлности!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР