В момента се тестват системи за автоматизация и управление, проверяват

...
В момента се тестват системи за автоматизация и управление, проверяват
Коментари Харесай

Първите количества газ стигнаха от България до Сърбия

В момента се тестват системи за автоматизация и ръководство, ревизират се диспечерски станции, клапани, оптика и зареждане, с цел да се види по какъв начин ще действа „ Български поток “, когато по него тръгне синьо гориво към Сърбия на 30 декември, заяви в. „ Новости “, представен от организация БГНЕС.

По този метод един от най-важните планове, който укрепва икономическото и геостратегическото състояние на Сърбия, най-сетне ще влезе в употреба, установи сръбското издание. Когато газът публично тръгне по сръбските магистрални тръби от Зайчар до Хоргош, Сърбия на процедура ще бетонира енергийната си сигурност и се основават предпоставки цената на синьото гориво да бъде по-благоприятна за стопанската система и популацията.

Това евентуално ще докара до увеличение на привлекателността на западната съседка на България за вложителите, което води до напредък на стопанската система и индустриалното произвеждане. В началото по тръбите ще тече най-вече съветски газ, само че в бъдеще ще може да се доставя и от други източници. Газопроводът ще бъде двупосочен, което значи, че Сърбия ще получава сила и от България, и от Унгария. „ Тръбите на интерконекторите на българската и унгарската граница са цялостни с газ и в ход е осъществяване на тест на всички системи, нужни за надеждна и непрекъсната работа на газопровода, който е част от вътрешната газотранспортна система на Сърбия “, съобщи за “Новости” Душан Баятович, общоприет шеф на „ Сърбиягаз “.

Той сподели, че газопроводът, в сходство с казаното от сръбския президент Александър Вучич, ще бъде подготвен за оперативна работа на 30 декември, а от 1 януари Сърбия към този момент ще получава газ откъм България. Сръбският магистрален газопровод с дължина 403 километра се простира от Зайчар до Хоргош. „ Балкански поток “ в действителност е продължение на газопровода „ Турски поток “ през територията на България. В формалните документи той се назовава „ обект на разширение на газопреносната инфраструктура на компанията „ Булгартрансгаз “ редом със северния основен газопровод до българо-сръбската граница “. Името “Балкански поток” за газопровода беше препоръчано от министър-председателя Борисов. Беше маркирано, че газопроводът би трябвало да бъде приключен до декември.

„ Турски поток”, който беше пуснат на 8 януари 2020 година, минава по дъното на Черно море от Русия до крайбрежията на Турция. Освен това има сухопътна директна част до границата със прилежащи страни, откъдето газът към този момент се изнася за Гърция, България, районен съд Македония. По-късно, след завършването на построяването на цялата инфраструктура, газът доближава до Сърбия и Унгария. Пропусквателната дарба на газопровода от 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно. Съединени американски щати постоянно са се разгласявали против „ Турски поток “. Два дни след стартирането в употребата на газопровода, на 10 януари 2020 година, Вашингтон изпрати явен сигнал, че са срещу продължението на тръбата през българска територия за Европейски Съюз. Съединените щати са срещу втората линия на газопровода „ Турски поток “, предопределена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, защото я преглеждат като геостратегически план на Русия, съобщи тогава заместник-държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР