В момента се готви този проектозакон за държавни бензиностанции, чиято

...
В момента се готви този проектозакон за държавни бензиностанции, чиято
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Този сезон целта е една – българите да изберат родните курорти

В момента се готви този проектозакон за държавни бензиностанции, чиято цел е да контролира някои неща във връзка с количествата и запасите. Много сътрудници от бизнеса и синдикатите поддържаха тази мярка, от КРИБ също я поддържаха, знаете. Но желая още в този момент да уточня, че всичко ще бъде при ясни пазарни правила. Такова мнение изрече в студиото на ''Офанзива'' по Канал 3 икономическият министър Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в във връзка предлагането на финансовото министерство за основаването на предприятието ''Държавна петролна компания''.

По думите на министър Караниколов бензиностанциите в началото ще бъдат ситуирани в труднодостъпни региони и след това в градовете, а планът би се осъществил ''след към две години''.

Създават държавни бензиностанции

,,Промяната в ДДС-то ще има както стопански, по този начин и обществен и демографски аспект. Безспорен факт е, че рецесията с ковид удари най-силно хотелиерството и ресторантьорството. Намаляването на 9% е и метод да бъде осветлен секторът, за което от сектора също ще се ангажират да се случи. Трябва да върнем доверието сред потребителя и този, който дава услугата – доверие, което се загуби единствено поради рецесията с коронавируса'', разяснява той.

,,Приоритет е българите този сезон да изберат българските курорти и тук не става въпрос единствено за Черноморието, само че и за планините, за селския туризъм'', отговори икономическият министър на въпрос за 14-дневната карантина за всеки българин, който се завърне от отмора в чужбина.

,,Българската страна съблюдава европейските правила, изключително в частта за свободното придвижване на хора и пазарите. Правителството и огромните хранителни вериги не са лимитирали вноса на хранителни артикули. Просто създадохме един модел, в който българските артикули на родни производители ще намират по-лесно своето място на щанда в магазина'', изясни още министър Караниколов.

Накрая той увери, че макар рецесията няма отводи за задгранични вложения у нас.

,,Към България към момента има интерес'', означи Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в и добави, че не е изключено някой ден у нас да се създават електрически коли на международни марки, които занапред ще навлизат на интернационалните пазари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР