В момента няма техническа възможност за пускане на енергоблоковете на

...
В момента няма техническа възможност за пускане на енергоблоковете на
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ не е в състояние да пусне енергоблоковете

В момента няма техническа опция за стартиране на енергоблоковете на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) . Това съобщи ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия ", член на основния съвет на администрацията на Запорожие Владимир Рогов, представен от РИА Новости.

„ Ако се пуснат, няма по какъв начин генерираната електрическа енергия да бъде изпратена на никое място. Днес имаме единствено един цялостен електропровод, така наречен феросплавен, който води до десния бряг на Днепър, само че той носи поток за поддържане на личните ни потребности и цикъла в атомната електроцентрала “, сподели той.

За стартирането и по-нататъшната употреба на реакторите е належащо възобновяване на електропроводите, сподели Рогов, наблягайки, че сега се правят превантивни работи на енергоблоковете. АЕЦ-а може да се пусне и с пара, само че ТЕЦ-а не работи; различен вид е електрически подтик, само че към момента няма от кое място да се вземат огромни количества ток.

По-рано Рогов заяви, че Киев приготвя нови десанти в региона на АЕЦ.

По думите му 450 представители на елитните войски към този момент са пристигнали на територията на следената от Украйна Запорожка област.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР