Само половин час след извършеното отвличане на 45-годишна жена в

...
Само половин час след извършеното отвличане на 45-годишна жена в
Коментари Харесай

Спасиха отвлечена жена от похитители в Смолян

Само половин час след осъщественото похищение на 45-годишна жена в Смолян, полицията е задържала причинителите. Това стана ясно на брифинг в Окръжна прокуратура – Смолян, на който участваха Недко Симов, областен прокурор на Смолян, Атанас Илиев, зам.-окръжен прокурор на Смолян, и ст. комисар Цветан Цанков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Смолян, съобщи " Фокус “.

Прокурор Симов съобщи, че по отвличането се работи интензивно от подаването на сигнала в 7:05 часа тази заран. " Жертвата на закононарушението е в сигурност, с помощта на своевременната и бърза реакция на Министерство на вътрешните работи. Вече има формирано досъдебно произвеждане, по което се работи интензивно, осъществени са много дейности и събиране на доказателства “, разясни прокурор Симов.



Ст. комисар Цанков посочи, че тази заран в 7:05 на тел 112 е получен сигнал от лице, че в лек автомобил мерцедес принудително е натикана жена, която е крещяла и викала за помощ и са й били нанесени удари.

" Незабавно са подхванати оперативно-издирвателни дейности. Колегите са заградили пътните артерии от и към Смолян и след към 15-20 мин нарядът е открил автомобила. Водачът е на 46 години, отвлечената жена е 45 години, а помощник е брачната половинка на причинителя, която е на 38 години. Установена е дамата на задната седалка, която твърди, че е била измъчвана “, изясни ст. комисар Цанков.



Прокурор Илиев, който е и наблюдаващ прокурор по делото – благодари за бързите дейности и проявен професионализъм на чиновниците на ОДМВР – Смолян.

" В 7:05 часа е подаден сигналът за отвлеченото лице и в 7:40 часа към този момент са били формирани заповедите за задържане на двете лица. До 15.30 часа е осъществено освидетелстване на потърпевшата. За благополучие тя е в положително положение, разпитана е пред осъждам, свидетел също е разпитан, осъществени са голям брой дейности и са събрани материални доказателства. Досъдебното произвеждане се води като бързо такова и до 1 седмица би трябвало да бъде импортирано в Окръжен съд – Смолян. По извънредно нахален и недодялан метод дамата е била издърпана за косата с проявено принуждение и е натикана в колата. При вкарването в колата е помогнала друга жена от задната седалка. Извършено е  отвличане с подготовка от 2 лица. Наказанието за такова закононарушение е от 7 до 15 години отнемане от независимост “, добави прокурор Илиев.

Той уточни, че не престават дейностите по следствието. Предстои да се назначат експертизи и ще има още разпити на очевидци. Двамата причинители към този момент са привлечени като обвинени.

Прокурор Илиев добави, че по първични данни, както и по доказателства е имало персонални връзки сред отвлечената жена и причинителя.

" Видно от неговата информация за съдимост, през декември 2023 година е имало случай, при който той е запалил автомобил, употребен от потърпевшата. За това закононарушение му е наложено условно наказване, с тригодишен изпитателен период. Имало е влошени връзки сред страните и продължаваме да изясняваме фактологията към бруталното събитие “, посочи прокурор Илиев. При доказване на виновността за отвличането, мъжът ще би трябвало да изтърпи и отсроченото наказване, защото е направил закононарушението в изпитателния период.

На брифинга стана ясно още, че присъединяване на двамата, които са брачен партньор и брачна половинка не е напълно равностойно, тъй като единият е със правосъдно минало, а другият не. Постановено е задържането за 72 часа на причинителя, която е отвлякъл дамата. Предстои да се внесе искане за мярка задържане под стража. На дамата, пособия при осъществяване на закононарушението е постановена мярка подписка, защото има три деца, две от които малолетни.

Работи се по няколко версии по случая с отвличането. По първични данни, по думите на причинителите, мъжът е желал да живее с отвлечената жена. Предстои обаче всички версии да бъдат проучени, както и доказателствата и да се откри каква тъкмо е била повода за осъщественото закононарушение.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР