В момент, когато все повече европейски страни ограничават движението на

...
В момент, когато все повече европейски страни ограничават движението на
Коментари Харесай

Как Швеция се бори с коронавируса

В миг, когато от ден на ден европейски страни лимитират придвижването на популацията, с цел да попречат на разпространяването на новия ковид, Швеция избра различен, по-гъвкав път, без да затваря началните учебни заведения, заведенията за хранене и питейните заведения.

Този забележим контрастност докара до публичен спор: дали Швеция прави задоволително за отбрана на популацията си?

" Не можем да си позволим да повторим в Швеция човешкото страдалчество, което видяхме в Ухан и Бергамо. Това би било риск, нарушаващ най-фундаменталния принцип на обществото: че всеки човек е скъп ", написа основният редактор на водещия ежедневник " Дагенс нюхетер ", призовавайки за по-строги ограничения или за общо следене на популацията.

По-късно същия ден министър председателят социалдемократ Стефан Льовен се обърна към популацията по малкия екран (нещо, което се случва рядко), прикани всички " да поемат своята част от отговорността " и да последват рекомендациите на държавното управление: да работят отдалечено и да съблюдават отдалеченост в обществените контакти.

Освен това управляващите предлагат на всички " изложени на риск " да останат по домовете си. Забранени са събиранията на повече от 500 души (в Германия максимумът е двама), гимназиите и университетите са затворени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР