В края на октомври на автосалона в Токио японската фирма №1

...
В края на октомври на автосалона в Токио
японската фирма №1
Коментари Харесай

Toyota кръстоса ван с всъдеход в Tj Cruiser

В края на октомври на автосалона в Токио японската компания №1 ще показа новия си модел Tj Cruiser, който сплотява в себе си преимуществата на кросовър и търговски ван. Силовият елемент на модела следва повелите на времето – хибриден с основен двулитров бензинов мотор, задвижването е в два разновидността – само предно или цялостно.

През пролетта на автосалона в Ню-Йорк Toyota показа младежкия си концептуален кросовър FT-4X с ъгловата многофункционална каросерия. Новият Tj Cruiser е негов абстрактен правоприемник, само че с доста повечко шансове за серийно произвеждане. Преди шест месеца японците регистрираха в патентното ведомство на Съединени американски щати името Tj Cruiser и в този момент стана ясно какво са имали предвид за него.

Tj Cruiser спада към компактния клас – габирите му са дължина 4300 мм, широчина 1755 мм и височина — 1620 мм, само че междуосието от 2750 мм е повече като при средноразмерните кросовъри. Колелата са поставени буквални по ъглите на купето с което се осигурява оптимално вътрешно пространствов машината. Кубическият дизайн на екстериора още повече сродяват Tj Cruiser с комерсиалните манове, само че големите колела, релефните арки на калниците и “анаболната ” радиаторна решетка го доближават до всъдеходите. Буквите Tj в името идват от Toolbox (сандъче с инструменти) и joy (удоволствие).

Покривът предният похлупак, задната врата и хоризонталните плоскости на предните калници са покрыити със специален материал резистентен на издрасквания. Багажникът и гърбовете на седалките също са тапицирани с износоустойив материал. Седалките вътре са единствено четири, като три от тях могат да се сгъват в пода образувайки еднакъв под и обезпечават по този метод товарна повърхнина с дължина 3 м, позволяваща транспорт на велосипед или сърф. Налице са и огромно количество халки за надеждно закрепване на товара.

Няма данни за стартирането на пазара на серийния Tj Cruiser, само че това по всяка вероятност ще се случи през следващата година, като моделът ще стане правоприемник на култовия модел FJ Cruiser.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР