В края на месец януари тази година съоснователят на Apple

...
В края на месец януари тази година съоснователят на Apple
Коментари Харесай

Откраднаха почти всичката криптовалута на Стив Возняк

В края на месец януари тази година съоснователят на Apple показа, че сносно е спечелил от своите биткойни, продавайки ги при пикова цена почти $20 000 за 1 BTC.
По време на събитието Global Business Summit Возняк призна, че по този начин и не е получил парите за своите цифрови монети.



Оказа се, че Возняк е попаднал на шарлатанин, който закупил от него седем биткойна, изплатил парите от кредитна карта, само че по-късно оспорил заплащането и парите са се върнали назад. Мошеникът оставил криптовалутата за себе си, като тази договорка е невероятно да бъде анулирана, заради особеностите на блокчейн мрежата. Проверките демонстрираха, че употребяваната банкова карта е подправена и няма по какъв начин да бъде хванат мошеника.

Возняк смята технологията на блокчейна за към момента незадоволително зряла. Счита се, че тази технология надеждно пази притежателите на криптовалути, само че това не е напълно по този начин – в случай че мошеници или нарушители измъкнат цифровите монети, оспорването на неверно осъществената транзакция е невероятно.

Возняк има още един биткойн, който деликатно пази и очевидно не има намерение да го продава.

Преди време Возняк споделяше, че биткойнът по редица характерности превъзхожда златото, най-вече с лимитираната си емисия и независимостта от държавните институции. Засега не знаем дали си е трансформирал мнението.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР