В коренно променена обстановка посреща посетителите Кукления театър в Пловдив.Ремонтът

...
В коренно променена обстановка посреща посетителите Кукления театър в Пловдив.Ремонтът
Коментари Харесай

Кукленият театър в Пловдив неузнаваем след мащабен ремонт

В радикално изменена конюнктура посреща посетителите Кукления спектакъл в Пловдив.Ремонтът беше инспектиран от кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник-кметът по просвета и туризъм Александър Държиков, кметът на регион " Централен " Георги Стаменов и шефът на театъра Виктор Бойчев.
Фоайето и залата са напълно ремонтирани, заменена е отоплителната и климатичната апаратура, настилката и столовете. Подменена е и акустичната и осветителна техника, като озвучаването към този момент е доста по-добро от преди. Капацитетът на театъра е повишен и към този момент побира 139 фенове, като към този момент има места и за хора с увреждания.

" Сградата е открита през далечната 1903-та година. Наложи се да укрепим и гредореда. Това е най-сериозната инвестиция в Кукления спектакъл от 1957-ма година насам. Досега сме вложили 670 000 лв. като средствата са на половина от страната и общината. Още към 600 000 лв. ще са нужни за окончателното довеждане докрай на ремонта, като ще се направи и сцена навън в двора с 60 места и преносим покрив ", разяснява Бойчев.

Предвижда се в четвъртък от 19:00 часа да се играят представленията за възрастни, а в събота и неделя - за деца от 10.30 и 11.45 часа. Първото зрелище след ремонта е тази събота - 2 февруари, с постановката „ Патето жълтурко “. В неделя пък ще се играе „ Болен здрав носи “.
" Надявам се още повече деца да посещават кукления спектакъл. Това е още едно пространство за просвета, обвързвано и с духа на 2019 година Благодаря на Министерство на културата, на министър Банов и на Вежди Рашидов за това, че се ангажираха с смяната и на Кукления, и на Драматичния спектакъл. През тази година чакаме отварянето на още културни пространства – галериите на улица „ Гладстон “, на ул. „ Съборна “, на ул. „ Райко Даскалов ", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР