В Конгреса на САЩ започна обсъждане на нови финансови санкции

...
В Конгреса на САЩ започна обсъждане на нови финансови санкции
Коментари Харесай

САЩ готвят нови санкции. Русия: Това е война!

В Конгреса на Съединени американски щати стартира разискване на нови финансови наказания против Русия, които да засилят настоящия санкционен режим, оповестява The Hill. За разлика от предходния санкционен закон, който включваше опцията за наказания във връзка с съветския държавен дълг, новият закон е доста по-суров, написа изданието. Законопроектът планува цялостна възбрана за американски жители да правят финансови интервенции с компании, които разполагат с скъпи бумаги от съветския държавен дълг, и е квалифициран от конгресмените Хоакин Кастро и Майкъл Търнър.

Документът, наименуван "Акт за взаимност с Англия срещу нарушаванията на Русия " е създаден като отговор на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри. Вносителите на законопроекта назовават случилото се "безсъвестни опити на съветското държавно управление да нарушава интернационалното право " и "руска експанзия във връзка с емигранти, дисиденти и демократични деятели ", заяви Епицентър.

Ако законопроектът бъде утвърден, жители на Съединени американски щати няма да могат да купуват облигации на съветски банки, следени от страната - "Сбербанк ", ВТБ, "Газпромбанк ", "Банк Москва ", "Роселхозбанк ", "Промсвязьбанк " и ВЕБ. Документът планува и увеличаване на глобите срещу самите държавни съветски банки: блокират се всевъзможни интервенции с всяка от седемте кредитни организации, включени в черния лист. Забраняват се и покупко-продажби с техни активи.

Председателят на Руския съюз на индустрията Александър Шохин назова законопроекта "акт на същинска икономическа война ", по-жесток в сравнение с изолацията, на която беше подложена стопанската система на Съюз на съветските социалистически републики по време на Студената война. По данни на съветската Централна банка, на непознати вложители принадлежат 34% от всички облигации на държавния заем на обща стойност 2,27 трилиона рубли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР